Gojković: Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji

Beograd nikada neće uvesti sankcije Rusiji jer sankcije nikada nisu donele ništa dobro i ne doprinose rešavanju problema, izjavila je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković u razgovoru sa poslanicima donjeg doma ruskog parlamenta (Državne Dume).

Gojkovićeva je rekla da Srbija teži članstvu u EU i da je zahvalna Rusiji za podršku na tom putu.

Ona je navela je da će, zahvaljujuci članstvu Srbije u EU, Rusija dobiti iskrenog druga i sigurnog partnera >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u toj organizaciji.

"Naša strateška odluka neće biti prepreka za dalji razvoj odnosa s Rusijom", rekla je Gojkoviceva, dodajuci da Srbija "nikada neće uvesti sankcije Rusiji, jer one nikada nisu donele ništa dobro i ne doprinose rešavanju problema", prenela je ruska novinska agencija Itar - Tas s.

Gojkovićeva je prethodno u Moskvi razgovarala sa predsednikom Državne Dume Sergejem Nariškinom koji je ocenio da je saradnja između Rusije i Srbije dostigla strateški nivo.

Gojkovićeva, koja je započela dvodnevnu posetu Ruskoj Federaciji, ocenila je da Rusija i Srbija imaju veoma veliki prostor za razvijanje saradnje.

"Visoko cenimo nivo saradnje između Rusije i Srbije. Verujemo da smo, na osnovu brojnih pokazatelja, dostigli strateški nivo (saradnje)", ocenio je Nariškin, prenela je agencija Tas.

Gojković će tokom posete Moskvi razgovarati o unapređenju bileteralnih odnosa Srbije i Ruske Federacije i intenziviranju parlamentarne saradnje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nariškin: Rusija neće ostaviti Srbiju na cedilu

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Beograd nikada neće uvesti sankcije Rusiji jer sankcije nikada nisu donele ništa dobro i ne doprinose rešavanju problema, izjavila je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković u razgovoru sa deputatima donjeg doma ruskog parlamenta. S druge strane, predsednik Državne dume Sergej Nariškin...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.