Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Proširiti saradnju sa Kuvajtom

Predsednik Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, koja boravi u zvaničnoj poseti Kuvajtu, izjavila je da su odnosi dve zemlje dobri i tradicinalno prijateljski, ali da ima prostora za proširenje parlamentarne, privredne i kulturne saradnje.

Gojković, koja se sastala sa predsednikom Narodne skupštine Kuvajta Marzuk Ali al-Ganimom, istakla je da ima prostora i želje za unapređenje već dobrih odnosa dve zemlje, kao i da je Srbija zainteresovana za intenzivirnje saradnje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << između dva parlamenta, čemu doprinose redovni kontakti predstavnika dva naroda, tako i za razvijanje ekonomskih odnosa.

Ona je naglasila da je Srbija posvećena reformama i da je Parlament u proteklih godinu dana doneo 200 zakona, među kojima su mnogi reformski, poput zakona o radu, privatizaciji, planiranju i izgradnji, čiji je cilj da poboljša ambijent za ulaganja i privuče strane investicije, saopšteno je iz kabineta predsednice parlmenta.

Gojković je navela da je ovo prva poseta predsednika Skupštine Srbije Kuvajtu i pozvala predsednika Narodne skupštine te zemlje da dođe u posetu Srbiji.

Predsednik Narodne skupštine Kuvajta rekao je da su odnosi Srbije i Kuvajta jako dobri i izrazio nadu da će nakon posete predsednice Skupštine Srbije biti još čvršći, navodi se u saopštenju.

On je ukazao na dugu istoriju diplomatskih odnosa i njihov značaj i podsetio da su upravo kule, koje su simbol Kuvajta, delo srpkih graditelja.

Gojković će sutra, drugog dana posete Kuvajtu, razgovarati sa emirom šeikom Sabah al-Ahmad al-Sabahom i premijerom Kuvajta šeikom Džaber al-Mubarak al-Sabahom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gojković u Kuvajtu

Izvor: Akter, 05.Maj.2015

U razgovoru predsednice Skupštine Srbije Maja Gojković, koja boravi u zvaničnoj poseti Kuvajtu, sa predsednikom skupštine Marzuk Ali al-Ganimom ocenjeno je da su odnosi dve zemlje dobri i tradicionalno prijateljski, kao i da ima prostora da se dalje razvijaju..Srbija je zainteresovana za intenzivirnje...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.