Glava u torbi a manja plata

Izvor: B92, 07.Mar.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glava u torbi a manja plata

Beograd -- Beogradski sindikat policije i policijskih starešina usprotivio smanjivanju plata policajcima koji primaju više od 60.000 dinara mesečno.

U saopštenju tog sindikata se navodi da se plata smanjuje ljudima koji štiteći državu i građane "stavljaju glavu tamo gde drugi ne bi smeli ni nogu".

Sindikat je pozvao vlast da kaiš, ako mora, steže na nekom drugom mestu, a da policiju i policajce ostavi da i dalje "zasluženo zarađuju punu platu".

"Država, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << umesto da štedi na platama onih koje zapošljava po partijskijom ključu i umesto što baca novac iz budžeta u bunar neproduktivnih i propalih javnih preduzeća i preduzeća u restrukturiranju, drastično smanjuje plate onom delu MUP-a koji je istinski 'motor' borbe protiv kriminala i borbe za javni red i mir na ulicama Srbije", naveo je taj sindikat.

Ako se oni budu ponašali na poslu 20 odsto manje odgovorno, što bi bilo u skladu sa procentom odbitka, nikome u Srbiji ne bi bilo svejedno, a za samu državu to bi bilo porazno, dodaje se u saopštenju.

"To ne žele ni pogođene kolege, ni građani Srbije, a ni Beogradski sindikat policije i policijskih starešina", navodi se.

Sindikat je naveo da će plate biti najviše smanjene najvišim rukovodiocima MUP-a, ali njima "sama visina plata i brojne benefiicije amortizuju taj novčani gubitak".

"Državna otimačina" će se, kako je istakao sindikat, najbolnije prelomiti preko leđa policajaca koji ne sede u udobnim kabinetima, nago su najčešće u prvim redovima Kopnene zone bezbednosti, ispred stroja policajaca tokom demonstracija građana, a vode i komplikovane i visokorizične predmete protiv organizovanog kriminala.

"Rečju, stavljaju glavu tamo gde drugi ne bi smeli ni nogu da stave. A država im se zahvaljuje na zaista ciničan način, odbijajući im deo više nego zaslužene plate, nadoknade koju dobijaju za zaštitu upravo te države i njenih građana", naveo je Beogradski sindikat policije i policijskih starešina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija se žali na smanjenje plata

Izvor: Mondo, 07.Mar.2014

Beogradski sindikat policije i policijskih starešina usprotivio se danas smanjivanju plata policajcima koji primaju..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.