Georieva pred Generalnom skupštinom UN u ponedeljak

Izvor: B92, 30.Sep.2016, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Georieva pred Generalnom skupštinom UN u ponedeljak

Nova kandidatkinja za generalnog sekretara UN, evropska komesarka Kristalina Georgieva pojaviće se u ponedeljak na Generalnoj skupštini UN.

Ona će tada odgovarati na pitanja članica svetske organizacije.

Gerogieva je ove nedelje ušla u trku pošto je bugarski premijer Bojko Borisov nju imenovao kao kandidtkinju Bugarske za šefa UN umesto šefice Uneska Irine Bokove.

Kandidati koji su od početka u trci imali su više nastupa na Generalnoj skupštini UN >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde su predstavljaji svoje ideje i stavove.

Predsednik Generalne skupštine Piter Tompson je na pitanje novinara danas rekoa da nema ograničenje koliko kandidata može predložiti jedna zemlja.

Dosad je na Savetu bezbednosti UN bilo pet neformalnih glasanja za novog šefa i svih pet puta je pobedio bivši portugalski premijer i visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutereš. Sledeće glasanje biće 5. oktobra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Georgijeva pred Generalnom skupšštinom UN u ponedeljak

Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 08:49

Najnoviji kandidat za mesto generalnog sekretara UN, evropska komesarka Kristalina Georgijeva iz Bugarske, pojaviće se u ponedeljak pred Generalnom skupštinom UN kako bi odgovarala na pitanja zemalja članica...Georgijeva je ušla u trku za izbor naslednika Ban Ki-muna nakon što je bugarski premijer...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.