Gaspromnjeft zadovoljan poslovanjem NIS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2011, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gaspromnjeft" zadovoljan poslovanjem NIS-a

BEOGRAD -

Ruska kompanija "Gaspromnjeft ", većinski vlasnik Naftne industrije Srbije (NIS), zadovoljna je rezultatima poslovanja NIS-a u 2010. godini, izjavio je danas u intervjuu Tanjugu generalni direktor "Gaspromnjefta" Aleksandar Đukov.

"Kompanija NIS se jako uspešno razvija i već se može reći da postoje pozitivni rezultati u rusko-srpskoj energetskoj saradnji", rekao je Đukov.

On je ocenio da je saradnja između Srbije i Rusije u oblasti energetike obostrano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korisna i da se veoma uspešno razvija.

Transformacija NIS-a u lidera na Balkanu svakako će potrajati neko vreme, ali mi vidimo perspektivu, verujemo menadžmentu kompanije i "Gaspromnjeft" je u potpunosti siguran da će se to realizovati, kazao je Đukov i istakao da postoji jako konstruktivna saradnja između menadžmenta NIS-a, "Gaspromnjefta" i Vlade Srbije.

"Ovaj projekat ima potpunu podršku svih strana i siguran sam da uz takvu podršku uspeh nikako ne može izostati", precizirao je Đukov, koji je i predsednik Izvršnog odbora "Gaspromnjefta".

Ono što je najvažnije je da je prošle godine izgrađen dobar temelj za budući razvoj NIS-a, naglasio je Đukov i podsetio da je 2010. počela modernizacija rafinerije u Pančevu.

On je napomenuo da je prošle godine takođe izrađena strategija razvoja NIS-a i počela je realizacija te strategije, što će omogućiti širenje kompanije u regionu, kako bi NIS postao lider u naftnom sektoru na Balkanu.

To će se svakako, kako je istakao, odraziti na rast kapitalizacije i rast vrednosti akcija NIS-a.

"NIS je prvi korak od tri predviđena u saradnji između Vlada Srbije i Ruske Federacije u oblasti energetike, a uspešan tok realizacije ovog prvog koraka daje nam pravo da smatramo da će i preostala dva biti podjednako uspešna", kazao je Đukov.

Komentarišući nedavno završenu ponudu za preuzimanje akcija NIS-a koju je objavio "Gaspromnjeft", u skladu sa ugovorom o kupovini NIS-a, Đukov je ocenio da to što je samo oko pet odsto manjinskih vlasnika akcija NIS-a prodalo svoje akcije predstavlja jasan dokaz da postoji vera u budući rast cena deonica NIS-a.

To ukazuje da ne samo manjinski akcionari, već i čitavo tržište, vide jasnu perspektivu za akcije NIS-a, ocenio je Đukov i dodao da se po tom pitanju podudaraju očekivanja manjinskih akcionara NIS-a i čitavog tržišta sa očekivanjima menadžmenta NIS-a i "Gaspromnjefta".

Prema njegovim rečima, NIS već ima niz planova koji se tiču izlaska kompanije na tržište regiona, kako po pitanju proizvodnje i istraživanja, tako i u plasmanu derivata koji se proizvode u Srbiji.

Postoji čitav niz konkretnih dogovora i uveren sam da će neki od njih već ove godine biti realizovani, zaključio je Đukov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gaspromnjeft odobrio strategiju razvoja NIS-a

Izvor: EMportal, 24.Mar.2011

Ruski Gaspromnjeft, većinski vlasnik Naftne industrije Srbije (NIS), odobrio je dugoročnu strategiju razvoja te kompanije koja predviđa značajno povećanje obima poslovanja, kako bi zauzela lidersku poziciju na Balkanu.

Nastavak na EMportal...

Đukov: Gazpromnjeft zadovoljan poslovanjem NIS-a

Izvor: Capital.ba, 24.Mar.2011

BEOGRAD, Gazpromnjeft, većinski vlasnik Naftne industrije Srbije, zadovoljan je rezultatima poslovanja NIS-a u 2010, izjavio je generalni direktor Gazpromnjefta Aleksandar Đukov. Kompanija NIS se jako uspješno razvija i već se može reći da postoje pozitivni rezultati u rusko-srpskoj energetskoj...

Nastavak na Capital.ba...

Gaspromnjeft odobrio strategiju NIS-a

Izvor: S media, 24.Mar.2011

Ruski Gaspromnjeft, većinski vlasnik Naftne industrije Srbije (NIS), odobrio je dugoročnu strategiju razvoja te kompanije koja predvidja značajno povećanje obima poslovanja, kako bi zauzela lidersku poziciju na Balkanu. ..Ruska kompanija saopštila je danas da je tom stratregijom, o kojoj će uskoro...

Nastavak na S media...

NIS je prvi korak u saradnji između vlada Srbije i Rusije

Izvor: Blic, 25.Mar.2011, 01:20

BEOGRAD - Generalni direktor “Gaspromnjefta” Aleksandar Djukov rekao je juče u intervjuu za agenciju Tanjug da se NIS jako uspešno razvija i da se vide pozitivni rezultati u rusko-srpskoj energetskoj saradnji...Transformacija NIS-a u lidera na Balkanu svakako će potrajati neko vreme, ali mi vidimo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.