Gardijan: Šešelj traži izuzeće sudije koji se buni zbog oslobađanja srpskih generala

Izvor: Blic, 15.Avg.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gardijan: Šešelj traži izuzeće sudije koji se buni zbog oslobađanja srpskih generala

Optužbe da američka i izraelska vlada primenjuju neosnovan pritisak na Tribunal u Hagu kako bi osigurale da vojni komandanti nikada ne mogu da budu optuženi za ratne zločine – jedni su od navoda u debati koja se vodi među pravnicima i sudijama u svetu oko oslobađanja od optužbi tri sprska generala i policajca.

Serija oslobađajućih presuda Tribunala u Hagu, izazvala je debatu koja se vodi među pravnicima, a koju prenosi Gardijan.

- Generali i političari bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u budućnosti mogli da izbegnu odgovornost za ratne zločine zbog odluke o zahtevanju dokaza da su “posebno usmeravali” zverstva - navodi su debate međunarodnih pravnika i viših sudije koju prenosi "Gardijan".

Trojica visokih srpskih generala Momčilo Peršić, Jovica Stanišić i Franko Simatović, koji su u poslednjih nekoliko meseci oslobođeni optužbi za ratni zločin izazvali su salvu negativnih komentara grupi za ljudska prava.

U debati učestvuje i holdandski sudija Frederik Harnog, koji je poslao 56 poruka stranim sudijama i advokatima u kojima predstavlja svoje neslaganje i očaj zbog oslobađajućih presuda srpskim generalima.

Vojislav Šešelj je zbog ovoga apelovao na Tribunal i tražio izuzeće sudije Harnoga zbog pristrasnosti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Da li su SAD i Izrael spasli srpske policajce i generale od Haga, i kakvu korist od toga ima Šešelj

Izvor: Blic, 15.Avg.2013

Optužbe da američka i izraelska vlada primenjuju pritisak na Tribunal u Hagu kako bi osigurale da njihovi vojni komandanti nikada neće moći da budu optuženi za ratne zločine, jedan je od navoda u debati koja se vodi među pravnicima i sudijama u svetu oko oslobađanja od optužbi trojice sprskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.