Forca Italija povukla podršku vladi

Izvor: B92, 26.Nov.2013, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forca Italija povukla podršku vladi

Rim -- Partija bivšeg italijanskog premijera i predsednika Forca Italija Silvija Berluskonija zvanično je povukla podršku vladajućoj koaliciji.

To se desilo nekoliko sati pred glasanje o budžetskom predlogu za 2014. i dan uoči glasanja o sudbini Berluskonija u Senatu.

"Uslovi za nastavak naše saradnje sa ovom Vladom više ne postoje", naveo je Paolo Romani, senator iz Berluskonijeve partije Forca Italija, u svojoj poruci na Tviteru, prenela je agencija AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Italijanska agencija ANSA navodi da je Berluskoni dugo razmišljao o tome da li da povuče podršku vladi premijera Enrika Lete i da se na taj potez odlučio samo nekoliko sati uoči današnjeg glasanja o budžetskom planu za 2014. godinu u Senatu, čime je bivši italijanski premijer odlučio da njegova partija desnog centra prelazi u opoziciju.

Sudbonosna odluka usledila je samo dan pre glasanja u Senatu o ukidanju poslaničkog mandata Berluskoniju povodom optužbi za utaju poreza.

Gubljenje poslaničkog mesta u Senatu lišilo bi ga poslaničkog imuniteta, čime bi italijanski medijski mogul mogao da "ostane na milost i nemilost levičarskih italijanskih sudija za prekršaje", pošto se od leta, pred Vrhovnim kasacionim sudom, vodi sudski spor protiv trostrukog bivšeg italijanskog premijera za utaju poreza kompanije u njegovom vlasništvu "Medijaset grupa".

Berluskoniju preti četvorogodišnja zatvorska kazna i maksimalnih godinu dana društveno-korisnog rada, ukoliko bude dokazana njegova krivica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Forca Italija prešla u opoziciju

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2013

RIM - "Forca Italija", partija nekadašnjeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, zvanično je prešla u opoziciju, odbivši da nastavi da pruža podršku vladajućoj koaliciji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Berluskonijeva Forca Italia povukla podršku Vladi Italije

Izvor: Blic, 27.Nov.2013, 00:17

Partija bivšeg italijanskog premijera i predsednika Forca Italia Silvija Berluskonija, zvanično je večeras povukla podršku vladajućoj koaliciji, nekoliko sati pred glasanje o budžetskom predlogu za 2014. i dan uoči glasanja o sudbini Berluskonija u Senatu..."Uslove za nastavak naše saradnje sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.