Izvor: Danas, 27.Maj.2013, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiskalno prilagođavanje za sve nivoe vlasti

Neophodno je da Srbija pronađe način da smanji nivo finansijske podrške koju pruža jedinicama lokalne samouprave ukoliko želi da povrati fiskalnu ravnotežu, navodi se u izveštaju Svetske banke: „Srbija: Pregled finansija i rashoda lokalnih samouprava“, koji je juče predstavljen. Kao odgovor na trenutnu ekonomsku situaciju, republička Vlada pravi fiskalna usklađivanja, povećava poreske stope i smanjuje potrošnju.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Lokal mora da štedi

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2013, 18:06

SRBIJA će, da bi smanjila manjak u državnoj kasi, morati da umanji davanja optšinama i gradovima. Ukoliko nadležni budu slušali savet Svetske banke, brzo će odustati od pre dve godine započete fiskalne decentralizacije. Izveštaj ove institucije „Pregled finansija i rashoda jedinica lokalne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.