Film Ničije dete sutra premijerno u Veneciji

Izvor: Kurir, 03.Sep.2014, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Ničije dete sutra premijerno u Veneciji

Film Vuka Ršumovića prvo je ostvarenje iz Srbije koje se, posle 30 godina, našlo na Nedelji međunarodne filmske kritike

Svetska premijera debitantskog igranog filma scenariste i reditelja Vuka Ršumovića „Ničije dete“ biće održana sutra na Filmskom festivalu u Veneciji.

Istinit događaj

Ovo ostvarenje zatvoriće program čuvene takmičarske selekcije Nedelja međunarodne filmske kritike, u kojoj je prikazano još šest debitantskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << filmova iz celog sveta. U tom programu Srbija nije imala predstavnika od 1984. godine, kad je publika imala priliku da pogleda ostvarenje „O pokojniku sve najlepše“ Predraga Antonijevića.

Film „Ničije dete“ baziran je na fascinantnoj istinitoj priči o divljem dečaku kog su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u planinama BiH, nakon čega je poslat u dom za nezbrinutu decu u Beogradu kako bi se socijalizovao.

U vihoru rata

Suprotno predviđanjima, dečak, koji dobija ime Haris, ubrzano se se razvija i sklapa prijateljstva. Počnije rat u Bosni i Hercegovini, a u dom stiže pismo od lokalnih bosanskih vlasti koje zahtevaju Harisov brzi povratak. Kad se rati, dečak nema gde da ode. Dok luta besciljno, nailazi na grupu vojnika koji ga vode sa sobom. Dobija pušku i odlazi u borbu...

(K. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.