Fatmir Sejdiu podneo ostavku

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2010, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fatmir Sejdiu podneo ostavku

Predsednik samoproklamovane republike Kosovo Fatmir Sejdiju podneo je danas ostavku na tu funkciju, a dužnost predsednika Kosova do izbora novog, obavljaće predsednik skupštine Jakup Krasnići.

Sejdiu je na vanrednoj konferenciji za novinare u Prištini kazao da je podneo ostavku, jer poštuje mišljenje Ustavnog suda, koji je ocenio da je Sejdiu prekršio Ustav istovremeno vršeći dužnosti predsednika Kosmeta i predsednika Demokratskog saveza Kosova.

Izjašnjavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ustavnog suda Kosova inicirala su dva nezavisna poslanika u Skupštini Kosova.

Predsedništvo Demokratskog saveza Kosova ocenilo je danas da ostavka Fatmira Sejdiua na mesto predsednika Kosova predstavlja visoko moralan čin. Taj momenat, po oceni Predsedništva DSK, "dokazuje snagu Sejdiua, veliku posvećenost Kosovu i njegovoj evroatlantskoj budućnosti".

Sejdiu je za predsednika stranke izabran posle smrti Ibrahima Rugove, a 2008. godine je izabran za predsednika Kosova i Metohije, što mu je bio drugi mandat za redom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSK: Ostavka Sejdiua visoki moralni čin

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2010

Demokratski savez Kosova, čiji je lider Fatmir Sejdiu danas podneo ostavku na funkciju predsednika Kosova, ocenila je njegov potez kao visoko moralni čin. "Predsedništvo DSK ocenjuje da je ostavka predsednika Sejdiua čin požrtvovanja za visoke državne interese Republike Kosovo i njenih građana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sada je Tači jedina adresa

Izvor: B92, 28.Sep.2010, 01:50

Beograd, Priština -- Ostavka Fatmira Sejdijua neće dramatično uticati na dijalog Beograda i Prištine, ni na prilike na Kosovu, kažu za "Danas" analitičari Azem Vlasi i Dušan Janjić... Ipak, postalo je jasno da će osoba od najvišeg autoriteta na kosovskoj strani u predstojećim pregovorima s...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.