(FOTO) VEŽBA PLATINASTI VUK 15: Vojska prikazala efikasnost u upotrebi neubojitog oružja

Izvor: Kurir, 28.Nov.2014, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) VEŽBA PLATINASTI VUK 15: Vojska prikazala efikasnost u upotrebi neubojitog oružja

Na vežbi učestvuju i pripadnici vojski Bugarske, Makedonije, Rumunije i Hrvatske i srpske Žandrmerije

BEOGRAD - U bazi "Jug" kraj Bujanovca pripadnici vojski SAD, Srbije i četiri države regiona danas su na završnom danau vežbe "Platinasti vuk 15 " prikazali visok stepen ubučenosti za izvršavanje mogućih zadataka u mirovnim misijama.

Vežba, na kojoj učestvuju i pripadnici vojski Bugarske, Makedonije, Rumunije i Hrvatske i srpske Žandrmerije prisustvovao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ministar odbrane Bratislav Gašić.

Uz načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i najodgovorni strarešine srpski oružanih snaga završnom dana vežbe, koja je počla polovinom novembra prisustvovali su i strani vojni izaslanici akreditovani u Srbiji.

Uz prikaz vojno policijskih postupaka na kontrolnom punktu UN u okviru vežbe prikazan je i način reagovanja u slučaju demonstracija kao i "neubojiti oružje", odnosno oružje koje ne nanosi smrtonosne povrede.

"Platinasti vuk 15" je osmišljen tako da se pripadnici vojski zemalja učesnica, "u okviru zajedničkog angažovanja, obuče za efikasnu upotrebu neubojitog oružja i planiranje i izvršenje zadataka u operacijama očuvanja mira u multinacionalnom okruženju".

Na vežbi, kako je ranije saopšteno, bilo je angažoavano oko 360 pripadnika Vojske Srbije, marinaca SAD kao i vojski Bugarske, Makedonije, Rumunije i Hrvatske i srpske Žandarmerije.

Baza "Jug" se nalazi na brdu Cepotina, udaljenom više od pet kilometara od Bujanovaca i planirano je da preraste u međunarodni Centar za obuku pripadnika oružanih snaga za učesće u multinacionalnim operacijama.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završni dan vežbe "Platinasti vuk 15"

Izvor: RTS, 28.Nov.2014

U bazi "Jug" kraj Bujanovca pripadnici vojski SAD, Srbije i četiri države regiona danas, završnog dana vežbe "Platinasti vuk 15", prikazali visok stepen ubučenosti za izvršavanje mogućih zadataka u mirovnim misijama. ..Vežba, na kojoj učestvuju i pripadnici vojski Bugarske, Makedonije, Rumunije...

Nastavak na RTS...

Srpska vojska i američki marinci u zajedničkoj vojnoj vežbi

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2014

U bazi "Jug" kod Bujanovca pripadnici vojski Srbije, SAD i četiri zemlje regiona pokazali su završnog dana vojne vežbe "Platinasti vuk 15" visok stepen obučenosti za izvršavanje mogućih zadataka u mirovnim misijama. ..Vojna vežba "Platinasti vuk 15".. ..Na vežbi je angažovano oko 360 pripadnika...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.