Završni dan vežbe Platinasti vuk 15

Izvor: RTS, 28.Nov.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završni dan vežbe "Platinasti vuk 15"

U bazi "Jug" kraj Bujanovca pripadnici vojski SAD, Srbije i četiri države regiona danas, završnog dana vežbe "Platinasti vuk 15", prikazali visok stepen ubučenosti za izvršavanje mogućih zadataka u mirovnim misijama.

Vežba, na kojoj učestvuju i pripadnici vojski Bugarske, Makedonije, Rumunije i Hrvatske i srpske Žandarmerije prisustvovao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Uz načelnika Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i najodgovornije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << strarešine srpskih oružanih snaga završnog dana vežbe, koja je počela polovinom novembra, prisustvovali su i strani vojni izaslanici akreditovani u Srbiji, javlja Tanjug.

Uz prikaz vojno-policijskih postupaka na kontrolnom punktu UN u okviru vežbe prikazan je i način reagovanja u slučaju demonstracija kao i "neubojito oružje", odnosno oružje koje ne nanosi smrtonosne povrede.

"Platinasti vuk 15" je osmišljen tako da se pripadnici vojski zemalja učesnica, "u okviru zajedničkog angažovanja, obuče za efikasnu upotrebu neubojitog oružja i planiranje i izvršenje zadataka u operacijama očuvanja mira u multinacionalnom okruženju".

Na vežbi, kako je ranije saopšteno, bilo je angažovano oko 360 pripadnika Vojske Srbije, marinaca SAD kao i vojski Bugarske, Makedonije, Rumunije i Hrvatske i srpske Žandarmerije.

Baza "Jug" se nalazi na brdu Cepotina, udaljenom više od pet kilometara od Bujanovaca, i planirano je da preraste u međunarodni Centar za obuku pripadnika oružanih snaga za učešće u multinacionalnim operacijama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.