Evropsko prvenstvo: Srbija pobedila Italiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2009, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropsko prvenstvo: Srbija pobedila Italiju

BEOGRAD - Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Istanbulu selekciju Italije sa 3:1 (25:23, 19:25, 25:12, 25:21), u trećem kolu Grupe D na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Reprezentacija Srbije će zahvaljujući ovoj pobedi u drugu fazu takmičenja preneti dva boda i tako imati nešto lakši put do polufinala.

Iz Grupe D, pored Srbije, plasman u četvrtfinalnu Grupu F izborile su i Italija i Bugarska. Te tri ekipe igraće u četvrtfinalu sa timovima iz Grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << B u kojoj se takmiče Rusija, Finska, Holandija i Estonija.

Sutra je slobodan dan na 26. Evropskom prvenstvu, a takmičenje u četvrtfinalnim grupama nastavlja se u utorak.

Reprezentativci Italije su dobro započeli prvi set i u prvom delu te deonice vodili između dva i četiri poena (13:9, 16:13). Međutim, posle servisa Bojana Janića i dobrog bloka, odbojkaši Srbije su osvojili četiri uzastopna poena i poveli sa 17:16.

Nakon toga igralo se poen za poen, sve dok odbojkaši Srbije nisu stekli dva poena prednosti (22:20) i tu prednost zadržali do kraja seta.

Italijani su potpuno dominirali u drugom setu, od početka su bili u vođstvu između dva i četiri poena (11:8, 14:10) pre svega zahvaljujući dobroj igri u bloku.

Odbojkaši Srbije su uspeli da stignu do 14:16, ali su "azuri" ipak popravili igru u napadu i stigli do prednosti od šest poena (22:16) i ubedljivu prednost sačuvali do kraja seta.

U trećem setu odbojkaši Srbije zaigrali su angažovanije, a poenima Ivana Miljkovića i Nikole Kovačevića stekli su pet poena prednosti (6:1). Italijani tada nisu mogli da nađu rešenje za dobar blok protivnika, ali i za odličan napad raspoloženih igrača Srbije.

Na drugom tehničkom odmoru bilo je 16:9 za Srbiju, a do kraja seta izabranici Igora Kolakovića povećavali su prednost (22:11, 25:12).

Na početku četvrtog seta vodila se nezivesnija borba, nijedna ekipa nije uspela da ostvari veću prednost. Međutim, reprezentativci Srbije predvođeni Miljkovićem i Kovačevićem uspeli su da steknu prednost od pet poena 20:15.

Italijani su u završnici napravili nekoliko grešaka, što su odbojkaši Srbije uspeli da iskoriste i zabeleže važnu pobedu pred nastavak takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poraz odbojkašica u Italiji

Izvor: B92, 05.Sep.2009, 21:50

Ženska reprezentacija Srbije poražena je u prvom prijateljskom meču od Italije u Kaljariju, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj...Odbojkašice Srbije su poražene rezultatom 3:0, po setovima (25:19, 25:20, 25:23), a u subotu uveče će odigrati i drugu sparing utakmicu protiv Italije...

Nastavak na B92...

Odbojkaši Srbije preslišali Italijane

Izvor: Press, 07.Sep.2009, 22:47

Najbolji odbojkaši Srbije savladali su u meču poslednjeg kola grupe D na Evropskom prvenstvu Italiju rezultatom 3:1, po setovima 25:23, 19:25, 25:12, 25:21 i kao drugoplasirana ekipa obezbedili plasman u četvrtfinalnu grupu. ..Izabranici Igora Kolakovića prenose dva boda u novu grupu, a za...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.