Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Avg.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Idemo ka novim izborima

Turska se ubrzano kreće ka novim izborima i jedino rešenje koje sadrži "volju naroda" može da prekine političku krizu koja je nastala nakon što vladajuća stranka AK nije uspela da formira vladu, izjavio je danas predsednik Redžep Tajip Erdogan.

 Turski premijer Ahmet Davutoglu obavestio je sinoć Erdogana da nije uspeo da formira koalicionu vladu i vratio mu mandat za pregovore koji je od njega dobio 9. jula.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska se kreće ka prevremenim izborima

Izvor: Akter, 19.Avg.2015

Turska se "brzo kreće" ka prevremenim izborima posle neuspeha pregovora o formiranju vladajuće koalicije posle junskih izbora, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.."Brzo se krećemo ka izborima", rekao je Erdogan tokom razgovora sa lokalnim odbornicima u njegovoj palati, koji je...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.