Turska se kreće ka prevremenim izborima

Izvor: Akter, 19.Avg.2015, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska se kreće ka prevremenim izborima

Turska se "brzo kreće" ka prevremenim izborima posle neuspeha pregovora o formiranju vladajuće koalicije posle junskih izbora, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan

"Brzo se krećemo ka izborima", rekao je Erdogan tokom razgovora sa lokalnim odbornicima u njegovoj palati, koji je prenosila televizija.

Erdogan je rekao da će Turska tražiti da čuje "volju naroda" da bi izašla iz političke blokade.

Premijer Turske Ahmet Davutoglu vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je sinoć predsedniku Erdoganu mandat koji je dobio za formiranje nove vlade, pošto sa dve ključne parlamentarne stranke nije uspeo da dogovori koaliciju koja bi vladala zajedno s njegovom Partijom pravde i razvoja.

Rok za formiranje vlade ističe krajem sedmice. Partija pravde i razvoja, koju je osnovao Erdogan, izgubila je većinu na izborima u junu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.