EVE ONLINE: Slučajnim klikom otpočeo najveću bitku ikad

Izvor: Kurir, 29.Jan.2013, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVE ONLINE: Slučajnim klikom otpočeo najveću bitku ikad

Igrač sa brodom titan slučajno uleteo u neprijateljski deo teritorije što je dovelo do gubitka od preko 200 brodova, a neki od njih su vredeli i po 1,000 dolara

Bitka u popularnoj igri EVE Online u kojoj je učestvovalo preko 3.000 igrača, odnosno brodova i uništeno preko 200, dogodila se u sistemu Askai, a sve se odigralo zbog nemarnosti jednog igrača.

Ovo je dovelo do ukupnog gubitka od 470 milijardi iskova (novac u igri).

Izveštaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa Redita i EVE sajtova govore da je sve započelo sa igračem i njegovim brodom "titan" (najskuplja klasa brodova u igri) koji je slučajno uskočio u neprijateljski deo svemira. On nije upotrebio tehniku poznatu kao "bridžing", odnosno nije preskočio opasan deo svemira.

Usamljeni titan u delu koji je poznat kao "low security" (deo svemira koji je nebezbedan) bio je savršena meta, tako da je veliki broj neprijetalja iz raznih fakcija uletelo u taj deo svemira u nameri da ga napadnu, ali sve je počelo kada je igrač manje krstarice slučajno kliknuo i napao titana što je započelo jednu od najvećih bitaka ikad zabeleženih u EVE onlajn igri.

Nakon toga na hiljade igrača slilo se da napadne ili odbrani svoje saveznike.

Veliki problem u ovoj igri je gubitak brodova kao što je titan klasa jer za ovakav brod treba više meseci za izradu, a igrači ih mogu legitimno prodati, tako da su mnogi u Askai bici rizikovali, ali i izgubili brodove vredane i po hiljadu dolara.

Pogledajte deo bitke.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

EVE ONLINE: Slučajnim klikom otpočeo najveću bitku ikad

Izvor: Dzungla.org, 29.Jan.2013

Igrač sa brodom titan slučajno uleteo u neprijateljski deo teritorije što je dovelo do gubitka od preko 200 brodova, a neki od njih su vredeli i po 1,000 dolara. Opširnije na Kurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.