Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Prihvatljive kontrole na granicama Nemačke i Austrije

Evropska komisija saopštila je danas da su odluke Austrije i Nemačke da privremeno ponovo uvedu granične kontrole prihvatljiv odgovor na dolazak hiljada tražilaca azila.

Komisija je navela da su mere obe zemlje "motivisane ozbiljnom pretnjom po unutrašnju bezbednost".

Privremene granične kontrole u Šengenskoj zoni su i ranije uvođene zbog velikih političkih ili sportskih događaja, ali je sada prvi put tako nešto uvedeno zbog kretanja ljudi.

Evropska komisija pozdravila je odluku Slovenije o okončanju privremene granične kontrole i dodala da će odluka Mađarske da ih uvede biti razmotrena.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrija i Njemačka: Uvođenje graničnih kontrola

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2015

BERKASOVO- Odluka Austrije i NJemačke da ponovo privremeno uvedu granične kontrole su prihvatljiv odgovor na dolazak hiljada azilanata, saopštila je danas izvršna komisija EU..."Ozbiljna prijetnja unutrašnjoj bezbjednosti i javnoj politici" bila je motiv za takve odluke Austrije i NJemačke, navodi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

EK: Privremene kontrole na granicama Nemačke i Austrije prihvatljive

Izvor: Blic, 24.Okt.2015, 00:27

Evropska komisija saopštila je danas da su odluke Austrije i Nemačke da privremeno ponovo uvedu granične kontrole prihvatljiv odgovor na dolazak hiljada tražilaca azila...Komisija je navela da su mere obe zemlje "motivisane ozbiljnom pretnjom po unutrašnju bezbednost"...Privremene granične kontrole...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.