Drecun: Prinuđeni da razmotriomo odluku o izborima na KiM

Izvor: Blic, 01.Okt.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Prinuđeni da razmotriomo odluku o izborima na KiM

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas će bi Beograd mogao biti prinudjen da ponovo razmotri učešće na izborima na KiM zbog odbijanja Prištine da prihvati prijave više od 30.000 intereno raseljenih lica i dodao da je time dovedena u pitanje regularnost tih izbora.

On je pozvao Brisel i Vašington da izvrše pritisak na Prištinu i Hašima Tačija da se to pitanje reši.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Drecun je novinarima u Parlamentu rekao da bi odustajanje od izbora bilo krajnje iznudjena mera, koja se ne bi pozitivno odrazila na Srbe na Kosovu i Methoiji, ali da Beograd ne može da - svojim pozivom Srbima da izadju na izbore - daje legitimitet neregularnim izborima.

"Prišina nastoji da direknto utiče na rezltate tih izbora, a to je neprihvatljivo.. Već sada se stvaraju neregularni uslovi.. Ako Vašington i Brisel ne izvrše dodatni pritisak na Hašima Tačija možda će Beograd dodji u situaciju da zaista povuče takav potez, mada je to najmanje u interesu Srba", rekao je Drecun odgovarajući na pitanje da li će biti razmotrena odluka o učešću na izborima.

Upitan zašto Vlada Srbije podržava samo jednu listu i da li je to diskriminatorski odnos, Drecun je rekao da se vlast u Beogradu odlučila za to zato pošto Hašim Tači i Priština finansiraju neke druge srpske liste na Kosovu.

"Vlada podržava listu Srpska jer smatra da će ona biti garancija politike koje interese Srbije stavlja na prvo mesto", rekao je Drecun.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun: Regularost izbora pod znakom pitanja

Izvor: RTS, 01.Okt.2013

Odbijanjem Prištine da prihvati prijave više od 30.000 intereno raseljenih lica, dovedena je u pitanje regularnost kosovskih izbora, upozorava predsednik nadležnog skupštinskog odbora Milovan Drecun. Zbog toga bi Beograd mogao biti prinuđen da ponovo razmotri učešće na tim izborima, napominje...

Nastavak na RTS...

Priština opstruira Briselski sporazum

Izvor: Politika, 02.Okt.2013, 08:41

U krajnjem slučaju bićemo prinuđeni na bojkot izbora 3. novembra. kaže Milovan Drecun, šef skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju ..Kosovska Mitrovica – Predstavnici pregovaračkog tima Prištine, kao i vrhuška kosovskih vlasti, opstruišu dogovore parafirane u Briselu koji se tiču predstojećih...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.