Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2017, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolazi novi talas ledenih dana

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod /RHMZ/ Srbije upozorio je da se tokom ove sedmice očekuju ledeni dani u većini mjesta u zemlji, sa novim snježnim padavinama i jakim vjetrom na planinama.

U upozorenju objavljenom na veb-sajtu RHMZ navedeno je da će najniža temperatura iznositi od minus 10 do minus četiri stepena, a najviša od minus četiri do nula stepeni Celzijusovih.

Od danas do četvrtka, 19. januara, povremeno se očekuju snijeg, manje povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << visine snježnog pokrivača u nizijama, a na planinama jak vjetar i povećanje snježnog pokrivača od 10 do 30 centimetara.

RHMZ izdao je i hidrološko upozorenje u kojem je navedeno da se na Dunavu, Savi, Velikoj, Južnoj i Zapadnoj Moravi, kao i Ibru i Limu, do 20. januara očekuje zadržavanje formiranog leda.

Na gornjim tokovima Dunava, Save, Velike, Južne i Zapadne Morave, Ibru i Limu prisutan je priobalni led sa ledohodom od pet do 90 odsto širine riječnog korita, dok je na Dunavu kod Apatina i na Savi kod Jamene voda potpuno zaleđena

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dolazi novi talas ledenih dana

Izvor: Cafe.ba, 16.Jan.2017

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod RHMZ Srbije upozorio je da se tokom ove sedmice očekuju ledeni dani u većini mjesta u zemlji, sa novim snježnim padavinama i jakim vjetrom na planinama.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.