Do petka sunčano i veoma toplo, očekuju se i tropske noći

Izvor: B92, 09.Avg.2017, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do petka sunčano i veoma toplo, očekuju se i tropske noći

Beograd -- U većem selu Srbije od srede do petka biće sunčano i veoma toplo, s maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni, saopštio je RHMZ.

Osim toga, ističe se i da se očekuju tropske noći sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni.

U sredu će duvati slab do umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju ujutru i pre podne povremeno jak. Najniža temperatura biće od 16 do 25 stepeni, a najviša dnevna od 35 do 40 stepeni.

U Beogradu će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sunčano i vrlo toplo, uz slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće oko 23 stepena, a najviša dnevna oko 37 stepeni.

U Srbiji se u petak krajem dana i tokom noći ponegde u zapadnim i severnim predelima očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

U subotu osveženje s pojačanim vetrom, mestimično kišom i pljuskovima s grmljavinom i to uglavnom posle podne i uveče. Lokalno se očekuje veća količina padavina.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za sredu, 9. avgust:

Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha može usloviti pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Osobama sa srčanim i disajnim problemima, kao i psihičkim bolesnicima se savetuje najviši stepen opreznosti.

Najizraženije meteoropatske reakcije mogu biti umor, glavobolјa i razdražlјivost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.