Đurić: Zašto se odlaže formiranje ZSO?

Izvor: RTS, 26.Maj.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Zašto se odlaže formiranje ZSO?

U Briselu su ekspertski timovi Beograda i Prištine počeli dvodnevne razgovore o otvorenim pitanjima – o primeni sporazuma o Zajednici srpskih opština, energetici, telekomunikacijama i drugim oblastima.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je insistirao na odgovoru kada će biti formirana Zajednica srpskih opština i da li će građani Kosova sa biometrijskim pasošima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << moći da putuju bez viza u Evropsku uniju.

"Došli smo da postavimo nekoliko ozbiljnih i za neke nezgodnih pitanja. Šta se to dešava sa formiranjem ZSO? Do kada se planira odlaganje početka njenog rada i zašto do toga dolazi? Zašto svakoga dana iz Prištine čujemo nove negativne stvari o sporazumima koje su sami sa nama potpisali? Šta preduzimaju na osnivanju telekomunikacione kompanije koja će moći nesmetano da radi na KiM", upitao je Đurić.
Šefica prištinske delegacije ponovo je formiranje Zajednice uslovila dodelom pozivnog broja za Kosovo i ukidanjem, kako kaže, svih paralelnih struktura Srbije na Kosovu i Metohiji.
"Pre nego što Srbija ukloni blokadu za pozivni broj za Kosovo, koji je dogovoren, i energetski sistem Kosova počne da deluje samostalno, nećemo preduzimati nikakve korake na osnivanju Zajednice srpskih opština", rekla je Edita Tahiri.
Pogledaj vesti o: Vize,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić kao Alisa u zemlji čuda

Izvor: KMnovine.com, 27.Maj.2016, 06:01

Zašto šiptarski separatisti, kojima je sve dato a da nisu morali ništa da učine, sada neće ni ono što su potpisali, pita se direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić....    .Marko Đurić: Jooj, kako to, joooj zašto to.. nije metla već tikva bez drške.    ...Posle...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.