Đurić: Vlada gubi vreme

Izvor: B92, 10.Avg.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Vlada gubi vreme

Beograd -- Ministar finasija i privrede nije više u Vladi, ali ja nisam čuo kakve su najave nove ekonomske politike, rekao je za B92 potpredsednik LDP-a Bojan Đurić.

"Kakvu će ekonomsku politiku voditi ministar, to je suština", kaže Đurić.

On kaže da je ovo vreme, kada vlada odlučuje o rekonstrukciji, izgubljeno vreme, a bilo je izgubljeno vreme i kada se rekonstrukcija mesecima unazad najavljivala."U ovom što se desilo ne vidim nikakav novi koncept", kaže Đurić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Imali smo skandal sa "malom maturom" i sada niko ne govori o maloj maturi", rekao je Đurić i dodao da je apsolutno neverovatno da tri nedelje pred početak školske godine, odlazeći ministar i formalno i fizički napušta svoj kabinet.

"Za druge smo čuli da neki drugi ministri formalno obavljaju svoje dužnosti. Posao ministra u ovakvoj zemlji, koja je u ovakvoj ekonomskoj, socijalnoj, medijskoj situaciji nije tehnička stvar. Ovo je vreme izgubljeno dodatno, pre toga je bilo izgubljeno u najavama rekonstrukcije i unutarstranačkoj borbi u vladajućoj koaliciji", rekao je on.

Đurić je rekao i da ne zna šta znači kad ministar Mrkonjić kaže da "šparta po auto-putevima". "Ne znam po kojim i koga danas on predstavlja u toj vladi. Ako je gospodin Mrkonjić izgubio podršku za politiku koju je do sada vodio, onda ne treba da obavlja tu dužnost ni formalno".

"Već smo morali do sada da imamo zamenjene ministre i što je najvažnije novi politički koncept", kaže Đurić.

Upitan o spekulacijama da će u budućoj Vladi Srbije biti angažovani i stranci, Đurić kaže da nije a priori protiv stranaca, ali da ga to podseća na dovođenje stranaca u srpske sportske klubove, bez prethodnog jasnog koncepta.

Nama je potrebna nekoliko jasnih političkih odluka, a onda je moguće nekog od njih iskoristiti za realizovanje tehničkih elemenata, kaže potpredsednik LDP-a.

"Političke odluke moraju da donesu političari, oni moraju da kažu javnosti, i da pokušaju da promene, da je neodrživ sistem penzijsko-invalidskog fonda koji pravi 2,3 milijarde evra gubitka godišnje". "Da li će Stros-Kan ili neko drugi to moći da promeni, tako da ga reformiše - kao što su ga reformisali svi, ja ne verujem da će imati podršku stranke Krkobabića ili stranke Dačića".

Kad je u pitanju reforme u obrazovanju, popbritanskom modelu, kako bi to prošlo pored ovakvog SPS, JS ili velikog dela SNS-a, rekao je potpredsednik LDP-a.

Na pitanje da li bi LDP podržao Vladu da je pozvan, Đurić je rekao da "apsolutno ne bi".

Upitan da li svojim potezima Vlada kopira ono što je predlagao LDP, Đurić kaže da je to "pokušaj kopiranja". "Ogromne su razlike po pitanju ekonomskih i društvenih reformi za koje se zalaže LDP".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Nisam protiv stranaca u Vladi Srbije

Izvor: Akter, 10.Avg.2013

Potpredsednik LDP Bojan Ðurić ocenio je da nije protiv dovođenja stranih stručnjaka u Vladu Srbije, ali da je to pogrešan redosled poteza i da najpre treba videti kakvu će ekonomsku politiku voditi novi ministar finansija

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.