Đurić: Park mira ostaje, Tahiri neće ništa rušiti

Izvor: Blic, 09.Jul.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: "Park mira" ostaje, Tahiri neće ništa rušiti

Kosovska Mitrovica - Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da "Park mira" u Kosovskoj Mitrovici ostaje i da Srbi nemaju razloga za zabrinutost.

Đurić je poručio iz Kosovske Mitrovice da u ovom gradu niko, a posebno ne zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri, neće ništa rušiti i da bi trebalo sesti za sto kako bi se razgovaralo o izgradnji bolje budućnosti, i za Srbe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i za Albance.

Pročitajte još Tahiri: Uskoro uklanjanje barikade

Đurić je u Kosovskoj Mitrovici obišao građevinske radove na uređenju budućeg Trga cara Lazara, koji će se nalaziti u blizini glavnog ibarskog mosta, na kojem su Srbi nakon uklanjanja barikade prošlog meseca izgradili "Park mira".

- Želim da poručim građanima Srbije i srpske nacionalnosti ovde na Kosovu i Metohiji, da nemaju razloga da se boje zbog pretnji Prištine koje smo mogli da čujemo prethodnih dana od gospođe Edite Tahiri, pretnje rušenjem Parka mira - poručio je on.

Đurić je istakao da je "Park mira trajna kategorija koja će ovde ostati" i da Srbija želi da sve probleme i pitanja rešava kroz dijalog, a da poruka o rušenju i pretnje ničemu ne mogu da doprinesu.

- Želim odavde da poručim da niko, a posebno ne Edita Tahiri, neće ovde u severnoj Kosovskoj MItrovici ništa rušiti i da bi umesto toga trebali da sednemo za sto i da razgovaramo kako ćemo da izgradimo bolju budućnost i za Srbe i za Albance. Bolja bućnost se pretnjama ne može izgraditi - rekao je Đurić.

- Srpski narod ovde na KiM i ovde u severnoj Kosovskoj Mitrovici nema razloga za zabrinutost, Park mira je tu da ostane i mi u narednim danima nastavljamo radove na izgradnji onoga što nazivamo 'mitrovičkom Knez Mihailovom ulicom' - dodao je on.

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da je želja da kvalitet života građana u Kosovskoj Mitrovici bude bolji i da Tahiri neće odlučivati o tome šta će da se gradi, šta će da se seje i šta će da se žanje u severnoj Kosovskoj Mitrovici i onim delovima na kojima u skladu sa zakonom upravljaju predstavnici srpskog naroda na KiM.

- Takve izjave i ponašanje suprotni su i duhu normalizacije odnosa i duhu svega onoga što smo nastojali da postignemo u prethodnih 20 meseci i ne mogu nas odvesti nigde - upozorio je Đurić.

Đurić je izrazio uverenje da je većina gradjana i Albanaca na KiM svesna da nam je neophodan miran suživot i da se budućnost gradi u dogovoru.

- Niko ne može da zabrani našim ljudima da uredjuju svoje poslove i svoj grad na način na koji smatraju da je to primereno. Srbija stoji i stajaće ovde i uz srpski narod u potpunosti i nema nijednog razloga da zapaljivim izjavama koje smo čuli prethodnih dana trujemo atmosferu na KiM gde je ionako dovoljno tenzija u predvečerje formiranja pokrajinske vlade - kazao je Đurić.

- Umesto poziva na rušenje koji su destruktivni, bilo bi bolje da Edita Tahiri razmisli o tome kako će nešto da uradi i izgradi za svoj narod, koji takodje živi u lošim ekonomskim uslovima i grca pod teretom organizovanog kriminala i korupcije koji su zahvatili sve segmente društva na KiM - zaključio je Đurić.

Tahiri je pre dva dana izjavila da je iz Brisela dobila garancije da će "Park mira" u Kosovskoj Mitrovici biti uklonjen.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: "Park mira" ostaje

Izvor: RTS, 09.Jul.2014

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da "Park mira" u Kosovskoj Mitrovici ostaje i da Srbi nemaju razloga za zabrinutost...Đurić je poručio iz Kosovske Mitrovice da u tom gradu niko, a posebno ne zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri, neće ništa rušiti i...

Nastavak na RTS...

Đurić: "Park mira" ostaje,Tahiri neće ništa rušiti

Izvor: Mondo, 09.Jul.2014

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da "Park mira" u Kosovskoj Mitrovici..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.