Đukanović: Depardje će biti ambasador crnogorske kulture

Izvor: Blic, 08.Jan.2013, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Depardje će biti ambasador crnogorske kulture

Francuski glumac Žerar Depardje biće ambasador crnogorske kulture, saopšteno je večeras u Podgorici posle njegovog razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Depardje je novinarima izjavio da je očaran prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem i bogatom istorijom Crne Gore, zbog čega je, kako je kazao, spreman da snima filmove u toj državi.

Đukanović je kazao da to što će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Depardje biti ambasador crnogorske kulture doprineti daljoj promociji te države na međunarodnoj sceni.

Francuski glumac je dodao da nije pobegao iz Francuske, gde se danas nije pojavio pred sudom, već je njegova poseta Crnoj Gori ranije bila najavljena. On je istakao da će se vratiti u Francusku i pojaviti pred sudom.

Depardje se našao u žiži javnosti nakon što se odrekao francuskog državljanstva, ljut na kritike nakon što se usprotivio predlogu zakona o uvođenju poreza od 75 odsto za najbogatije Francuze. Glumac je u međuvremenu dobio ruski pasoš.

Depardje je danas doputovao u Podgoricu, gde treba da se sretne sa producentima svog sledećeg filma u kome glumi bivšeg predsednika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana, a Izabela Ađani njegovu suprugu An Senkler.

Kako je rekao Depardjeov advokat Erik de Komon, to je razlog zbog koga se glumac nije danas pojavio pred sudom u Parizu, povodom optužbi da je vozio skuter u pijanom stanju.

Da se pojavio pred sudom dobio bi nižu novčanu kaznu i nekoliko kaznenih poena, a zbog nepojavljivanja može biti izveden pred krivični sud, dobiti novčanu kaznu od 4.500 evra i eventualno zatvorsku kaznu do dve godine.

Inače, kako piše francuski časopis "Ekspres", snimanje ovog filma treba da počne u drugoj polovini januara u Njujorku, u režiji Abel Ferare.

Glumac će razgovara u 18 časova u Podgorici sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem nakon čega su predviđene izjave u Vili Gorica, potvrđeno je u Vladi Crne Gore.

Kako Vijesti javljaju, Depardije se, posle obilaska Cetinja, helikopterom u društvu ministra kulture Branislava Mićunovića uputio ka Budvi, gde su se sastali sa suvlasnikom hotela "Splendid" Žarkom Radulovićem.

Povezane vesti: Depardje: Otišao sam zbog medija, a ne poreza Žerar Depardije postao Rus, a možda i Crnogorac? Đukanović: Balkan nije problem, već šansa DPS likuje, opozicija se nada novoj koaliciji Krivična prijava protiv Đukanovića, Lukšića i Žugića

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žerar Depardje ambasador kulture CG

Izvor: Akter, 08.Jan.2013

Francuski glumac Žerar Depardje biće ambasador crnogorske kulture, saopšteno je u Podgorici posle njegovog razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.