Đilas posetio Slovački dom

Izvor: B92, 29.Apr.2012, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas posetio Slovački dom

Beograd -- Gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas posetio je novoizgrađeni Slovački dom u Dobanovcima, u opštini Surčin.

I ovoj opštini živi oko 2.000 pripadnika te nacionalne manjine.

U saopštenju se navodi da je Đilas Dobanovce obišao sa predsednicom Nacionalnog saveta Slovaka Anom Tomanovom Makanovom i predsednikom opštine Surčin Vojislavom Janoševićem, gde su prisustvovali kulturno-umetničkom programu povodom otvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog objekta.

"Hvala svima koji su pomogli da se ovaj objekat napravi. I u samoj opštini Surčin, kada nešto radimo, radimo za sve njene građane, bez obzira na narod i veru. Surčin je nova i mlada opština. U šest godina kako postoji kao samostalna opština, urađeno je puno", rekao je Đilas.

On je podsetio da je izgrađena nova osnovna škola, gradi se novi Dom zdravlja, ulaže se u obdaništa, napravljen je most prema Obrenovcu, sređuju se putevi a sređeni su i trotoari celom dužinom Ugrinovačke ulice.

"Mnogo je važno da živimo bolje svi zajedno, jedni sa drugima i da ne obraćamo pažnju na to kako nam se prezimena završavaju. I moje prezime se ne završava na 'ić' pa to nije mnogo važno, ono što je važno je da svi zajedno pomerimo neke stvari", rekao je Đilas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas u Dobanovcima

Izvor: RTS, 29.Apr.2012

Za šest godina koliko postoji Surčin kao samostalna opština, izgrađena je nova osnovna škola, gradi se novi dom zdravlja, uloženo je u obdaništa, napravljen je most prema Obrenovcu, rekao nosilac liste "Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas. ..Gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za...

Nastavak na RTS...

Đilas: Ni ja nisam na "ić"

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2012

Gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas obišao je danas opštinu Surčin gde se sastao sa slovačkom zajednicom prilikom otvaranja Slovačkog doma...Đilas je na otvaranju Slovačkog doma u Dobanovcima kazao da reči i znanje jezika nisu neophodni da bi se narodi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.