Direktorka Torlaka dozvolila nameštanje tendera

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka Torlaka dozvolila nameštanje tendera

Direktorka Instituta "Torlak" Vera Stoiljković dozvolila je da u njenim prostorijama predstavnik kompanije "Krug" svojeručno ispravi tendersku dokumentaciju.

On je na taj način promenio uslove u dokumentaciji i dobio posao od četiri miliona dinara za nabavku rashladne opreme.

"Direktorka je jednom od članova komisije dala broj telefona Miloša Božinovića iz "Kruga". Taj broj je meni prosleđen kako bih stupila u kontakt sa njim zbog ponovnog definisanja zahteva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Po nalogu direktorke morala sam da ga kontaktiram i da je o svim saznanjima usmeno obavestim", kaže za "Blic" Stana Bekčić, u to vreme predsednica komisije za ovu nabavku, ali i pomoćnica direktorke "Torlaka".

"Istog dana kada je trebalo da se tender objavi, direktorka je sazvala komisiju i u salu za sastanke došla sa Božinovićem iz firme "Krug". Predstavila ga je i zahtevala je od članova komisije da se pre objavljivanja usaglasi konačna verzija sa zahtevima Božinovića. Dala sam mu našu verziju na kojoj je on vršio korekcije u skladu sa katalozima koje je poneo. Na osnovu njegovih uputstava sve je ispravljeno i u večernjim satima objavljena je javna nabavka", objašnjava Bekićeva.

Direktorka "Torlaka" nije želela da potvrdi da li je Božinović menjao specifikaciju i odgovorila je da javne nabavke moraju svugde da budu rađene po zakonu.

Sa druge strane sam Božinović se branio time da je on samo jedan od zaposlenih u firmi i komunikaciju sa medijima prebacio na direktora firme "Krug" Ljubomira Hadži Đorđevića.

"Nije mi poznato da je moj radnik prepravljao konkursnu dokumentaciju, a takav nalog sigurno nije dobio od mene", kaže on.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.