Direktorka Torlaka dozvolila nameštanje tendera

Direktorka Instituta "Torlak" Vera Stoiljković dozvolila je da predstavnik kompanije "Krug" ispravi tendersku dokumentaciju.
Direktorka Instituta "Torlak" Vera Stoiljković dozvolila je da u njenim prostorijama predstavnik kompanije "Krug" svojeručno ispravi tendersku dokumentaciju.

On je na taj način promenio uslove u dokumentaciji i dobio posao od četiri miliona dinara za nabavku rashladne opreme.

"Direktorka je jednom od članova komisije dala broj telefona Miloša Božinovića iz "Kruga". Taj broj je meni prosleđen kako bih stupila u kontakt sa njim zbog ponovnog definisanja zahteva. Po nalogu direktorke morala sam da ga kontaktiram i da je o svim saznanjima usmeno obavestim", kaže za "Blic" Stana Bekčić, u to vreme predsednica komisije za ovu nabavku, ali i pomoćnica direktorke "Torlaka".

"Istog dana kada je trebalo da se tender objavi, direktorka je sazvala komisiju i u salu za sastanke došla sa Božinovićem iz firme "Krug". Predstavila ga je i zahtevala je od članova komisije da se pre objavljivanja usaglasi konačna verzija sa zahtevima Božinovića. Dala sam mu našu verziju na kojoj je on vršio korekcije u skladu sa katalozima koje je poneo. Na osnovu njegovih uputstava sve je ispravljeno i u večernjim satima objavljena je javna nabavka", objašnjava Bekićeva.

Direktorka "Torlaka" nije želela da potvrdi da li je Božinović menjao specifikaciju i odgovorila je da javne nabavke moraju svugde da budu rađene po zakonu.

Sa druge strane sam Božinović se branio time da je on samo jedan od zaposlenih u firmi i komunikaciju sa medijima prebacio na direktora firme "Krug" Ljubomira Hadži Đorđevića.

"Nije mi poznato da je moj radnik prepravljao konkursnu dokumentaciju, a takav nalog sigurno nije dobio od mene", kaže on.

  • Che

    02.07.2015 04:33
    I moj
    Namesta svaki tender i javnu nabavku, a o nabavkama ispod nabavke male vrednosti i da ne pricamo. Cuveni B. A., sve radi sam, skupo nabavlja djubre, a posto je sve unapred dogovoreno, papiri su cisti, dobija najniza ponuda koja je bar za trecinu veca od realne brednosti robe. A inspektori ovce, nikad ne proveravaju da li je cena u ugovorima realna, nego samo gledaju da li je najniza i onda su im radnicu visak, a pare cure na sve strane.
  • 01.07.2015 18:42
    Ovaj metn'o hadži uz ime, a namešta tendere (i deli sa direktorkom ekstraprofit). Lažnih hrišćana puni kuferi.

    A ona neće da odgovori eksplicitno da li je menjao ili ne, već se u'vatile mantre o zakonu.

    Sve to treba poslati na težak fizički rad uz malo hrane i malo sna ...
  • 01.07.2015 18:25
    Sada kada se zna ova "mrvica" , kako li se tek reaguje na "ceo shvetski sto" ? Verujem da im curi voda na usta...a,kada "dolijaju" nece moci da se "opasulje" sa korom bajatog hleba. Pravda je itekako dostizna, ja verujem u "bajke" , ako ne docekam da vidim pravdu , sticice ih jos kako.Pa,ne moze stalno da bude tas nakrenut na jednu stranu!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.