Diković na potpisivanju sporazuma s Kforom u Prištini

Izvor: RTS, 22.Nov.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković na potpisivanju sporazuma s Kforom u Prištini

U Prištini je na vojnom nivou potpisan Sporazum o privremenim operativnim procedurama nakon pune relaksacije Vazdušne zone bezbednosti.
Sporazum je potpisan u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kfora general-majora Guljelma Luiđija Miljete, prenosi Politika.

U ime Vojske Srbije, sporazum je potpisao zamenik komandanta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević - navedeno je kratko na sajtu Ministarstva odbrane, na kraju opširnog izveštaja o poseti generalnog sekretara NATO-a.
Tim povodom objavljena je i informacija na sajtu Kfora, u kojoj se ističe da je ova odluka posledica napretka i produbljivanja odnosa Srbije i NATO-a.
Ističu se konstruktivan pristup Srbije otvaranju gornjeg vazdušnog prostora iznad Kosova za civilni avio-saobraćaj, kao i predstojeći angažman za otvaranje nižih slojeva vazdušnog prostora za civilnu upotrebu. Time će se dobiti kraći vazdušni putevi u regionu, uz poboljšanje bezbednosti vazdušnog saobraćaja, navodi se u ovoj informaciji.
Međutim, Kfor ne govori o ukidanju već o "relaksaciji" Vazdušne zone bezbednosti, što je isti termin koji se koristio i prilikom "relaksacije" Kopnene zone bezbednosti (KZB), koja je, posle sukoba na jugu Srbije, uz jačanje saradnje tadašnje SRJ i NATO-a, zapravo ukinuta - srpskoj vojsci je dozvoljen dolazak do administrativne linije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska Srbije potpisala sporazum o „relaksaciji” sa Kforom

Izvor: Vostok.rs, 22.Nov.2015

22.11.2015. - U prisustvu komandanta Kfora Guljelma Luiđija Miljete potpisan Sporazum o privremenim operativnim procedurama nakon pune relaksacije Vazdušne zone bezbednosti..Pre nego što su Jens Stoltenberg i Aleksandar Vučić u Beogradu saopštili odluku o ukidanju restrikcija u Vazdušnoj zoni...

Nastavak na Vostok.rs...

Potpisan sporazum između KFOR-a i vojske Srbije

Izvor: Cafe.ba, 22.Nov.2015

BEOGRAD - U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala LJubiše Dikovića i komandanta Kfora general-majora Guljelma Luiđija Miljete, u Prištini je potpisan Sporazum o privremenim operativnim procedurama nakon pune relaksacije Vazdušne zone bezbjednosti...U ime Vojske Srbije /VS/ Sporazum...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.