Diković: Šabac zaštićen, situacija pod kontrolom

Izvor: Blic, 17.Maj.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković: Šabac zaštićen, situacija pod kontrolom

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković kojeg je predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić imenovao danas načelnika Štaba za vanredne situacije u Šapcu, zahvalio je svim građanima koji su sinoć sa Vojskom i pripadnicima MUP-a zaštili bedeme na reci Savi i istakao da je situacija pod kontrolom.

U Šapcu, gde je nadošla Sava pretila da poplavi na desetine hiljada kuća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << general Diković je rekao da je više od 6.000 građana, pripadnika MUP-a, Vojske Srbije cele noći mukotrpno radilo na terenu, a rezultat tog rada je zaštita grada Šapca, navedeno je u saopštenju Uprave za odnose sa javnošću ministarstva odbrane.

- Sava je trenutno na nivou od 631 centimetar, mi smo uradili nasip za 730 centimetara. Nastavljamo sa dežurstvima, tu su pripadnici Vojske Srbije i MUP-a. Noćašnjim naporom obezbedili smo nasipe na svim tačkama. Zahvaljujem i svima koji izražavaju želju da i dalje pomognu, ali za time nema više potrebe, jer smo noćas sa jednim izanrednim radom svih uspeli da izvršimo zadatak - rekao je jutros načelnik generalštaba.

- Situacija u Šapcu je za sada pod kontrolom, i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo uspeli - izjavio je general Diković i dodao - Kako smo počeli nisam bio optimista. Bilo je tu mnogo organizacijskih problema, posle se situacija popravila, sve došlo na svoje mesto.

Protekle noći i danas pripadnici Vojske Srbije neprekidno pružaju pomoć građanima na područjima koje su zadesile poplave izazvane obilnim padavinama.

Vojska Srbije angažovana je u Šapcu, Obrenovcu, Ubu, Valjevu, Trnavi, Ražnju, Doljevcu, Aleksincu, Pojatama, Kosjeriću, Loznici, Svilajncu, Trsteniku , Kučevu, Malom Crniću.

Od jutros su, dodaje se u saopštenju, u vazduhu tri helikoptera Vojske Srbije, pomoću kojih je evakuisano 25 osoba, a u toku je evakuacija još 40 ljudi. Veliki broj vojnih čamaca, motornih vozila, auto-cisterni sa pijaćom vodom i inžinjerskih mašina neprekidno je na terenu, a vojska je obezbedila i krevete, ćebad i drugu opremu za najugroženije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diković: Situacija u Šapcu stabilna, ali vodostaj raste

Izvor: Politika, 17.Maj.2014

Mladenović: U Beogradu dovoljno mesta za evakuisane ..BEOGRAD –Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio je danas da je stanje zbog poplava u Šapcu stabilno, ali da zabrinjava dalji porast vodostaja reke Save...„Stanje je za sada stabilno, situaciju držimo pod kontrolom....

Nastavak na Politika...

Oko 1.350 pripadnika MUP-a učestvuju u odbrani Šapca

Izvor: Blic, 18.Maj.2014, 13:01

Ukupno 1.350 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova je od prvog trenutka sa građanima Šapca na odbrani ovog grada, saopštio je danas republički MUP...U rekordnom roku, napravljen je bedem od četiri kilometra u mestu Crna Reka i Čavrntija, a pripadnici su učestvovali i u evakuaciji meštana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.