Oko 1.350 pripadnika MUP-a učestvuju u odbrani Šapca

Izvor: Blic, 18.Maj.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 1.350 pripadnika MUP-a učestvuju u odbrani Šapca

Ukupno 1.350 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova je od prvog trenutka sa građanima Šapca na odbrani ovog grada, saopštio je danas republički MUP.

U rekordnom roku, napravljen je bedem od četiri kilometra u mestu Crna Reka i Čavrntija, a pripadnici su učestvovali i u evakuaciji meštana u selima Mrđanovac i Majur, u Šapcu.

Pripadnici MUP-a su i danas tamo, kada se očekuje dolazak poplavnog talasa, kako bi mogli da reaguju ukoliko bude potrebno.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Oko 240 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku zajedno sa policijskim službenicima Uprave za stručno obrazovanje, osposobljavanje, usavršavanje i nauku MUP-a Srbije, dve noći i dva dana neprekidno rade na pojačavanju nasipa na ušću Drine u reku Savu, u selima Crna Bara i Ravnje.

Meštanima ovih sela, kadeti i policajci pomažu na ojačaju nasipa dužine osam kilometra, starog preko 40 godina.

Velikom brzinom i sa ogromnim elanom, mladi kadeti, budući policajci punili su vreće sa peskom, prenosili ih do nasipa, ojačavajući ga i nisu prestajali, niti se odmarali.

Meštani su neizmerno zahvalni ovim mladim ljudima koje su doživljavaju kao svoje spasioce.

Takođe, studenti Kriminalističko policijske akademije sa svojim kolegama na terenu i pomažu na dodatnom ojačavanju nasipa, navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.