Dan primirja novi državni praznik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan primirja novi državni praznik

BEOGRAD -

Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova saopštio je danas da se ove godine, prvi put, kao državni praznik obeležava 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, pošto da 11. novembar pada u nedelju, ponedeljak 12. novembar je neradni dan, dodaje se u saopštenju.

Na osnovu naređenja predsednika Srbije, u čast Dana primirja, 10. novembra u 16:00 časova sa Savske terase >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beogradske tvrđave biće izvedena počasna artiljerijska paljba sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.

Počasna artiljerijska paljba biće izvršena uz najviše vojne počasti, uz intoniranje državne himne Srbije.

Izaslanik predsednika Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković položiće 11. novembra lovorov venac predsednika Republike na Grob neznanog junaka.

Izaslanik Vlade Srbije, državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragi Vidojević predvodiće ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti koja će biti održana 11. novembra kraj Spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ponedeljak neradni dan

Izvor: Danas, 07.Nov.2012

U nedelju 11. novembra biće obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a ovaj datum se od ove godine u Srbiji prvi put proslavlja kao državni praznik. S obzirom na to da ovaj značajan istorijski datum pada u nedelju, ponedeljak 12. novembar proglašen je za neradni dan u Srbiji, najavljuju za Danas...

Nastavak na Danas...

Uobičajeno radno vreme pijaca 11. i 12. novembra

Izvor: Kurir, 08.Nov.2012, 12:44

Zelene pijace u Beogradu na pranik Dan primirja u Prvom svetskom ratu 11. i 12. novembra radiće uobičajeno..BEOGRAD - Na Dan primirja u Prvom svetskom ratu zelene pijace će u nedelju i ponedeljak, 11. i 12. novembra, raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, saopštavaju iz „Gradskih pijaca”...Otvoreni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.