Dan državnosti - neradni dani sreda i četvrtak

Izvor: Mondo, 07.Feb.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan državnosti - neradni dani sreda i četvrtak

Dan državnosti - Sretenje se prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji praznuje neradno 15. i 16. februara, a pošto padaju u sredu i četvrtak biće neradni za sve zaposlene u državi.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Zaposleni koji odsustvuje sa rada u dane praznovanja ostvaruje pravo na naknadu zarade u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu.

 Zaposleni koji radi u dane praznovanja ima pravo na uvećanu zaradu u visini utvrđenoj opštim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 110 odsto od osnovice, navodi Informativni poslovni centar.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sretenje - dva neradna dana zbog praznika

Izvor: N1 televizija, 08.Feb.2017, 11:09

Zbog obeležavanja Sretenja - Dana državnosti Srbije, 15. i 16. februar su neradni dani, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja...Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, Sretenje – Dan državnosti Srbije, državni je praznik i praznuje se 15. i 16. februara....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.