Dačić: Neće biti demontaže srpskih institucija

Izvor: Press, 18.Jan.2013, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neće biti demontaže srpskih institucija

"Svako može da tumači na svoj način. Nije tačno da smo počeli demontažu, počeli smo razgovore o tome kako bi po našem mišljenju trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost položaja srpskog naroda na KiM u situaciji kada ne govorimo o konačnom statusu", rekao je Dačić.
Premijer je dodao da se sada "dolazi na rešenja koja su data u srpskoj platformi".
"Mi ne priznajemo nezavisnost Kosova, ali nas zanima kako će ta zajednica srpskih opština funkcionisati, koje će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nadležnosti i institucije", izjavio je Dačić.
Na pitanje da li srpske institucije onda opstaju na Kosovu, premijer je rekao da te institucije srpskog naroda koje bi trebalo da se izgrade, da bi bile umesto institucija koje i sada neki smatraju za institucije Srbije.
Prištinski mediji preneli su danas da je kosovski premijer Hašim Tači ocenio sastanak sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem kao doprinos normalizaciji odnosa i rekao da će ispoštovati volju građana severa Kosova da izaberu svoje predstavnike.
On je takođe rekao da je Vlada Srbije prvi put preuzela obavezu i odgovornost za rasformiranje paralelnih institucija bezbednosti i njihovo uklanjanje sa Kosova i izrazio uverenje da će se stvari kretati brže i dinamičnije kada se radi o ostvarivanju te obaveze.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.