Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽOB FER: Studenti, sajam poslova 3. i 4. novembra!

Tokom dva dana, studenti će moći da se upoznaju sa velikim brojem kompanija iz tehničko-tehnoloških struka, saznaju više o poslovima i praksama u ponudi, a moći će i besplatno da prisustvuju radionicama i predavanjima

BEOGRAD - Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta "Džob fer (JobFair) 14 - Kreiraj svoju budućnost!" biće održan 3. i 4. novembra u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu.

Organizatori sajma su Udruženje studenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tehnike Evrope - Best Beograd (BEST) i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Istek Beograd (EESTEC).

Kako se navodi u saopštenju organizatora, cilj sajma je smanjenje nezaposlenosti mladih i sprečavanje "odliva mozgova" u inostranstvo, a što je u oblasti tehničkih nauka veoma izraženo.

Dodaje se da će tokom dva dana, studenti moći da se upoznaju sa velikim brojem kompanija iz tehničko-tehnoloških struka, saznaju više o poslovima i praksama u ponudi, a moći će i besplatno da prisustvuju radionicama i predavanjima na temu koja znanja i veštine je potrebno da razvijaju kako bi se bolje zaposlili nakon završenih studija.

Na ovogodišnjem 10. Job feru biće organizovan i radionica "Open Space Tećnology" tokom koje će studenti, kompanije i stručnjaci zajedno raditi na trenutnim tehnološkim problemima u zemlji.

U saopštenju se dodaje da će među kompanijama koje će studentima ponuditi posao biti: Ericšon, Vip, Možart, Telesign, Zuhlke, Orion i Asseco, a svoj štand imaće i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ), koja će predstaviti mladima koncept "Aktivnog traženja posla".

Sajam poslova i praksi "JobFair 14 - Kreiraj svoju budućnost!" ove godine je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, Univerzitet u Beogradu, svi tehničko-tehnološki fakulteti i Fondacija "Ana i Vlade Divac".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.