DS ponovo uputio poziv Dosta je bilo: Zašto odugovlačite?

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2016, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS ponovo uputio poziv "Dosta je bilo": Zašto odugovlačite?

Predsednik Beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović uputio je novi poziv pokretu "Dosta je bilo" da se postigne dogovor o zajedničkoj vlasti u opštinama Stari grad i Vračar i dodao da mu nije jasno zbog čega se sa pregovorima odugovlači.

"S obzirom na to da delimo iste vrednosti, potpuno je prirodno da budemo i zajedno na vlasti u ove dve opštine. Poziv ostaje i Pokretu Dosta je bilo su širom otvorena vrata", kazao je Božović agenciji Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Funkcioner demokrata je istakao da njegova stranka ne koketira sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) i Srpskom naprednom strankom (SNS) i da ih smatra istom političkom porodicom.

Božović je naveo i da je DS ispunio apsolutno sve na čemu je insistirao pokret Dosta je bilo, pa se sada postavlja pitanje da li je njihovo odugovlačenje, zapravo koketiranje sa SRS i SNS.

"Pozivam na odgovornost i poštovanje volje građana u opštinama Stari grad i Vračar, a ona je u ovom slučaju na strani Demokratske stranke", kazao je Božović.

On je podsetio da je DS podržala pokret Dosta je bilo, u trenutku kada je postojala mogućnot da on bude oštećen i da time na republičkom nivou ne bude ispoštovana volja građana, pa sada to očekuje pokreta na čijem čelu je Saša Radulović.

"Dosta je bilo" ne odustaje od principa zacrtanih pre izbora

Pokret "Dosta je bilo" saopštio je da nakon nedavnih izbora ima priliku da bude ne samo deo skupština Srbije i Vojvodine, već i da učestvuje u lokalnoj vlasti.

Pokret je naveo u saopštenju da želi da bude deo vlasti, kako bi mogao da sprovodi politiku za koju je dobio mandat glasača.

Pokret zbog zbivanja u beogradskim opštinama Stari grad i Vračar podseća da neće odstupiti od nekih principa, zacrtanih pre izbora, kao što je da nikako neće sarađivati sa SNS i SRS, i sa onima koji s njima "koketiraju".

"Odbornici koji žele sa nama da podrže lokalnu vlast, morali bi da napuste stranke koje su na bilo kojem nivou u koaliciji sa SNS i SRS", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

DS: Vrata pokretu DJB širom otvorena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2016

Predsednik Beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović uputio je danas novi poziv pokretu "Dosta je bilo" da se postigne dogovor o zajedničkoj vlasti u opštinama Stari grad i Vračar i dodao da mu nije jasno zbog čega se sa pregovorima odugovlači..."S obzirom na to da delimo iste...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.