DS i SDS: Nazovite novi bulevar po Nenadu Bogdanoviću

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i SDS: Nazovite novi bulevar po Nenadu Bogdanoviću

Beograd -- Predsednici Gradskih odbora DS i SDS uputiće zajednički predlog Skupštini grada Beograda da novi bulevar na Novom Beogradu dobije ime po Nenadu Bogdanoviću.

U zajedničkom saopštenju dva stranačka odbora koje vode Balša Božović i Aleksandar Ivanović navodi se da Bogdanovića Beograđani pamte kao gradonačelnika koji je srpsku prestonicu uvrstio u red razvijenijih i modernih evropskih metropola, iako ga je nasledio sa uništenom privredom i infrastrukturom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Bogdanović je, dodao je, iza sebe ostavio mnogobrojne infrastrukturne projekte, ali i inicirao neke koji su realizovani nekoliko godina nakon njegove prerane smrti.

Gradski menadžer Goran Vesić je pre dva dana obišao bulevar kojim se kompletira izgradnja pristupnica Mostu na Adi i tada je pozvao Beograđane da u "narednih desetak dana daju predloge za ime te ulice".

"Ovde će se u budućnosti sigurno još graditi u okolini, a ulica još uvek nema ime i mislim da je ovo prilika da čujemo lepe i korisne predloge za ime bulevara. Na sednici Skupštine grada, koja će biti održana između 15. i 20. juna, ime bulevara bi moglo da bude usvojeno. Mi kao Grad Beograd nismo želeli da sami odlučujemo o tome, već da čujemo mišljenje građana, koje će moći da iskažu na našem Tviter nalogu, mejlu i Beokom servisu", rekao je Vesić.

Novi bulevar u dužini od dva i po kilometra bi, prema najavama, trebalo da omogući da se od Tošinog bunara do Požeške ulice stigne za desetak minuta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DS i SDS traže da se novi bulevar nazove po Nenadu Bogdanoviću

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2017

Predsednici Gradskih odbora Demokratske stranke (DS) i Socijaldemokratske stranke (SDS), Balša Božović i Aleksandar Ivanović, uputiće zajednički predlog Skupštini grada Beograda da novi bulevar na Novom Beogradu dobije ime po nekadašnjem gradonačelniku Nenadu Bogdanoviću...Oni su, takođe,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.