DS: Zaustaviti propadanje Srbije

Izvor: RTS, 12.Feb.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Zaustaviti propadanje Srbije

Demokrate su, pod sloganom "Sa Demokratkom strankom za demokratsku Srbiju", održale izborni skup u Negotinu. Aktuelna vlast skoro dve godine građanima je pričala bajke, a rezultati su razočaravajući, rekao lider DS-Dragan Đilas.

Ne postoji nova ili stara, već jedna jedina Demokratska stranka (DS), a sve ostalo su kopije, poručio je predsednik DS-a Dragan Đilas i naglasio da je aktuelna vlast skoro dve godine građanima pričala bajke, a da su rezultati razočaravajući.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Konvencijom u Negotinu lista "Sa DS za demokratsku Srbiju" počela je kampanju za vanredne parlamentarne izbore, navodi se u saopštenju DS-a.

"Počeli su sa velikim planovima poput kanala do Soluna i nevidljivom investicijama iz Emirata, a završili sa budžetom za otpuštanje radnika i neuspešnim pokušajima da naprave običan račun za struju", istakao je Đilas.

Đilas je naglasio da je sada prvi put od 2000. godine plata u Srbiji smanjena, a za 18 meseci Srbija je zadužena dodatnih pet milijardi evra.

"Svako od nas treba da proceni da li živi bolje ili gore nego pre dve godine. Kada izađu na izbore građani treba da uporede ko je šta od nas uradio. Voleo bih da svuda u Srbiji primenimo ono što smo uradili u Beogradu i Vojvodini, ali i u drugim gradovima gde je DS bio na vlasti", istakao je Đilas.

Govoreći o medijskim napadima, Đilas je rekao da je razlog svakodnevnih neistina u tabloidima to što ih se vlast "mnogo plaši" i naveo da su oni koji sede u čekaonici za ulazak u vladu pošteđeni napada.

Predsednik Nove Srbije Zoran Živković rekao je da je 16.  mart prilika da se zaustavi propadanje Srbije i da je ova koalicija jedina koja se koalicionom sporazumom obavezala da neće posle izbora u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

Lider Bogate Srbije Zaharije Trnavčević istakao je da je zadatak liste koju predvodi DS da na izborima vrati ugled i poverenje građana i zaustavi one, koji osim ministrovanja, nemaju ni dana radnog staža.

Predsednik udruženih sindikata "Sloga" Željko Veselinović pozvao je sve radnike Srbije da podrže listu, jer će na taj način dobiti autentične predstavnike u parlamentu koji nikad neće glasati za zakone protivne radničkim interesima. 

SNS zastrašuje nezavisne institucije 

Demokratska stranka (DS) ocenila je da Srpska napredna stranka (SNS) zastrašuje nezavisne institucije u Srbiji.

U saopštenju DS-a se navodi da je današnja izjava potpredsednice SNS-a Zorane Mihajlović u kojoj optužuje Agenciju za borbu protiv korupcije za senzacionalizam i pristrastnost, još jedan u nizu nedopustivih ispada članova SNS.

"Iz dana u dan Zorana Mihajlović pokazuje da će apsolutna vlast SNS ugasiti nezavisne medije isto kao što gasi i nezavisne institucije", navodi se u saopštenju DS-a.

U medijima se pojavila informacija da je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv ministarke energetike Zorane Mihajlović, zbog zloupotrebe ministarske pozicije u stranačke svrhe.

Mihajlovićeva je odbacila te navode i ocenila da je Agencije više zainteresovana za privlačenje pažnje javnosti senzacionalističkim naslovima u medijima, nego za praćenje zakonitosti rada nosilaca javnih funkcija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Aktuelna vlast priča bajke, a rezultati su razačaravajući

Izvor: Blic, 12.Feb.2014

Konvencijom u Negotinu lista „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“, počela je kampanju za vanredne parlamentarne izbore. Predsednik DS Dragan Đilas istakao je da je aktuelna vlast skoro dve godine građanima pričala bajke a da su rezultati razočaravajući. .."Počeli su sa velikim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.