DS: Politički motivisana presuda Duliću

Izvor: RTS, 13.Jul.2017, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Politički motivisana presuda Duliću

Demokratska stranka je ocenila da je presuda bivšem ministru Oliveru Duliću politički motivisana i da joj je prethodila petogodišnja hajka u tabloidima.
"Presuda koja je doneta bivšem ministru, predsedniku Narodne skupštine i funkcioneru DS danas je samo objavljena, a pre pet godina je kroz režimske tabloide doneta, i sve vreme se iznova donosi", navela je Demokratska stranka.
Ta stranka je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da "javnost jeste očekivala ovaj ishod zato što je Dulić pet godina satanizovan i više puta već osuđen bez suđenja, u nameri da se unište glavni politički protivnici ovog režima".
"Danas se svi koji su učestvovali u obnovi i modernizaciji ove zemlje do 2012. sistematski kriminalizuju i neprestano kleveću u želji da se zemlja vrati u vreme 'blagostanja' '90-tih godina", navela je DS.
Ocenjuje se i da je "Srbija danas zemlja u kojoj ne postoje optužnice za afere 'helikopter', Savamalu, ili za katastrofalne propuste državnih službenika za vreme poplava u Obrenovcu".
Ta stranka ukazala je da "zato postoje svakodnevni pritisci i napadi na opoziciju, a najduže i najjače" na DS, kao jedinu opasnost za režim.
Specijalni sud u Beogradu osudio je nekadašnjeg ministra ekologije Olivera Dulića na tri i po godine zatvora zbog optužbi da je zloupotrebio službeni položaja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.