DIV4S: Nosimo ljubav  u Beograd

Izvor: Blic, 06.Feb.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIV4S: Nosimo ljubav u Beograd

U okviru predstojećeg Gitar art festivala, 10. februara u Sava centru biće održan veliki koncert četiri italijanska soprana DIV4S u pratnji simfonijskog orkestra Camerata Serbica pod vođstvom italijanskog dirigenta Marčela Rote. U prvom delu koncerta čuveni gitarski kvartet Los Romero premijerno će izvesti koncert kompozitora Hoakina Rodriga, dok će u drugom delu nastupiti DIV4S uz simfonijsko izvođenje odabranih dela kompozitora Nina Rote čije su teme obeležile filmove Fedrika Felinija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Fransisa Forda Kopole i drugih.

O nastupu u Beogradu, razgovaramo sa DIV4S i Marčelom Rotom.

Ovo je prvi put da ćete biti gost na festivalu posvećenom gitari. Kako veliki dirigent poput vas vidi svoj nastup na takvom događaju?

Marčelo Rota: Za mene je to nešto novo, a gajim velike simpatije prema solistima na gitari i veoma ih poštujem. Gitara je veoma važan instrument i ja sam dirigovao sa mnogim solistima, među kojima je i moj veliki prijatelj, čuveni Alirio Dias.

Već smo čuli za veliki uspeh koji ste postigli u Londonu, a kada se spomene ime DIV4S pomisli se i na sastav Il Divo. Da li biste možda voleli zajednički koncert?

Izabela: Bilo bi to veoma zabavno! Zapravo, Il Divo nas je inspirisao, odnosno inspirisao nas je pojam kvarteta koji bi imao klasično poreklo, ali i poštovanje prema velikim divama iz sveta klasične muzike. Želele smo da proslavimo tu našu veliku ljubav dajući ime DIV4S.

Marčelo Rota: Ta sličnost je ujedno i plod slučajnosti, jer se one zovu DIV4S upravo što njihova imena odgovaraju tom nazivu: Dezire, Izabela, Viktorija i Sofija. Poznajemo se i radimo već dugo, takoreći od njihovog početka. Mogu samo da kažem da su jako talentovane i veoma lepe, a navikle su da pevaju dobro pred mnogobrojnom publikom, posebno na velikim koncertima sa Andreom Bočelijem.

Poznata je i vaša saradnja sa Andreom Bočelijem.

Marčelo Rota: Sarađujemo već 15 godina, a to je mnogo. Mogu lakše da kažem gde nismo dosad bili, jer smo bukvalno obišli ceo svet. Mi smo i prijatelji, razumemo se, zajedno smo uradili oko 400 koncerata.

Deniz: Imale smo sreću da radimo sa veoma značajnim umetnicima, a sigurno je Andrea Bočeli među najvećima. Zahvaljujući saradnji s njim imale smo priliku da upoznamo mnoge druge umetnike, soprane i neke od zvezda iz pop muzike, kao što je Majkl Bolton.

Na Gitar art festivalu nastupićete sa verovatno najčuvenijim gitarskim kvartetom Los Romero.

Izabela: Nama je uvek zadovoljstvo da se sretnemo sa drugačijim muzičkim iskustvima zato što je to uvek veliko obogaćivanje, veliko zadovoljstvo, tako da nam je izuzetna čast da učestvujemo na ovakvom gala koncertu.

Nismo imale priliku da ranije upoznamo članove muzičke porodice Los Romero, ali jedna od lepih stvari u našem poslu je ta da upoznajemo vrhunske umetnike, ali i naciju čiji smo gosti i neka mesta koja nismo bile u prilici da ranije posetimo.

Možete li nam otkriti više o programu koji ćete izvesti u Beogradu?

Marčelo Rota: Pre svega, veoma sam srećan što se opet vraćam u Beograd u kom sam bio sa pozorišnim orkestrom i filharmonijom, i gde sam upoznao mnoge drage ljude i stekao prijatelje. Ali, posebno mi je sada bitno, jer dolazimo sa novim koncertom gde uz simfonijski orkestar i DIV4S izvodimo jedan meni poseban program Nina Rote.

Neki od veoma poznatih filmova čije teme ćemo izvesti i u Beogradu su „Amarcord", "Le Notti di Cabiria”, „La Dolce Vita", „Padrino", „Kum", „Romeo i Julija". Voleo bih da pozovem publiku na koncert u Beogradu iz dva bitna razloga. Prvo zato što nastupamo sa izvrsnim solistima na gitari, a drugo što će veličanstveni kvartet DIV4S uz vaš ugledni orkestar Camerata Serbica izvesti najlepšu muziku koja je ikada napisana za film. Bićete zadivljeni lepotom i snagom muzike i ja vas zaista očekujem na Gitar art festivalu 10. februara.

Ulaznice 1.600 dinara

Ulaznice po cenama od 1.600 do 3.300 dinara prodaju se na blagajnama Sava centra, Doma omladine, Bilet centra (DKC), Beogradske arene i Šoping centra „Ušće", te u prodajnim mrežama „Card servisa" i „Eventima". Mesta se mogu rezervisati pozivom na broj 011 220 6245.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mariza: Često spominjem Beograd

Izvor: S media, 06.Feb.2011

Muzika je uvek magija, a fado još magičniji, jer peva o ljudima, ljubavi, izgubljenim radostima, i to otvorenog srca i otvorenih očiju - kaže Mariza don Rejs Nunje..FADO diva iz Lisabona, Mariza, nastupiće 11. februara u Sava centru u okviru „Gitar art festivala“. Ovoga puta Mariza don Rejs...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.