DA LI SU SRPSKI MUSKARCI IMPOTENTNI Ako je verovati ovom istrazivanju lose nam se pise

Izvor: medio.rs, 27.Jun.2016, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI SU SRPSKI MUSKARCI IMPOTENTNI Ako je verovati ovom istrazivanju lose nam se pise

Najnoviji, nimalo laskavi, statistički podaci udariće gadno na naš nacionalni ponos. Iako to ni u ludilu neće priznati, Srbi baš i nisu najzadovoljniji svojim mogućnostima u spavaćoj sobi

Muškarci u Srbiji kupuju preparate za potenciju mnogo više nego što to čine muškarci na Zapadu, a među korisnicima sve je više tinejdžera, kaže statistika.

Prema toj statistici, samo tokom prošle godine u Srbiji je potrošeno 4.5 miliona tableta za impotenciju, a >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << glavni konzumenti su muškarci u takozvanim “najboljim godinama”, između 35. i 50. godine života.

– Treba imati u vidu da se preparati za potenciju u Srbiji kupuju više i češće nego, recimo, na zapadu. Tamo je za njih neophodan lekarski recept, dok se kod nas, iako je takođe potreban recept, to ne poštuje, pa su ovi preparati dostupni u svim apotekama u slobodnoj prodaji – kaže Gordana Popović, seksolog i urolog za Alo.

Glavni problem je što u Srbiji ove preparate sve češće kupuju tinejdžeri i mlađa populacija muškaraca.

Foto-ilustracija: Profimedia

– Razlozi za to su uglavnom psihološke prirode, strah od nedovoljno snažne erekcije, kratkog trajanja odnosa, tj. preuranjene ejakulacije i želja da se ostavi impresivan utisak kod partnerke – kaže doktor Popović.

Prema njenim navodina, postoje lekovi za potenciju koje ne bi trebalo koristiti bez konsultacije s lekarom, jer mogu izazvati komplikacije po zdravlje. U tu grupu spadaju najpopularniji sildenafil i tadalafil, ali i drugi lekovi sumnjivog proekla. Međutim, postoje i oni na biljnoj bazi, čiji su neželjeni efekti manji.

(Telegraf.rs)

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.