Cvetković:Srbija poštuje aranžman sa MMF

Izvor: Politika, 26.Maj.2010, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković:Srbija poštuje aranžman sa MMF

LJUBLJANA – Premijer Mirko Cvetković je izjavio da će sutra biti formalno objavljeno da Srbija poštuje aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) onako kako je ranije dogovoreno.

Biće uspešno završeni razgovori sa MMF - om, rekao je Cvetković na Poslovnoj konferenciji privrednika Srbije i Slovenije u Ljubljani i najavio da će se o aranžmanu naše zemlje i Fonda sutra detaljnije govoriti na konferenciji za novinare u Beogradu. MMF je 15. maja 2009. odobrio Srbiji novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stend-baj aranžman u ukupnom iznosu od 2,9 milijardi evra, koji će trajati do aprila 2011. godine.

Sredstva tog kredita koriste se za jačanje deviznih rezervi, kao podrška ekonomskom programu Vlade Srbije za umanjenje uticaja svetske ekonomske krize.

U dosadašnje tri tranše Srbija je povukla oko 1,3 milijarde evra iz aranžmana s MMF-om.Sa predstavnicima te međunarodne finansijske institucije razgovara se, u tekućim pregovorima koji su počeli 13. maja, o najnovijim fiskalnim, monetarnim i makroekonomskim kretanjima, kao i o realizaciji obaveza ranije preuzetih sporazumom sa Fondom, s posebnim osvrtom na pitanja koja se odnose na usklađivanje penzija i usvajanje zakona o fiskalnoj odgovornosti.

Tanjug

[objavljeno: 26/05/2010]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija poštuje dogovor sa MMF-om

Izvor: RTS, 26.Maj.2010

Predsednik Vlade Mirko Cvetković ocenio je da su pregovori sa MMF-om bili uspešni. Sutra detalji dogovora. ..Premijer Mirko Cvetković rekao je da će sutra biti formalno objavljeno da Srbija poštuje aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom onako kako je ranije dogovoreno...Ministarka finansija...

Nastavak na RTS...

MMF I VLADA SUTRA PRED NOVINARIMA

Izvor: Kurir, 26.Maj.2010

BEOGRAD - Završna konferencija za novinare predstavnika srpske vlade i Misije Međunarodnog monetarnog fonda, o rezultatima razgovora po završetku četvrte revizije stendbaj aranžmana s Fondom, sutra će biti održana pred predstavnicima medija, rečeno je danas Tanjugu u Vladi Srbije i potvrđeno...

Nastavak na Kurir...

Cvetković: Srbija poštuje aranžman sa MMF

Izvor: Blic, 27.Maj.2010, 10:00

Ministarka finansija Dijana Dragutinović izjavila je danas da su završeni pregovori o četvrtoj reviziji stend-baj aranžmana naše zemlje i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i da će to omogućiti Srbiji da povuče dodatnih 380 miliona evra koji su namanjeni podršci deviznim rezervama...Dragutinović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.