Crnogorska stopa kriminaliteta najmanja u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2012, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorska stopa kriminaliteta najmanja u Evropi

PODGORICA -

Crnogorski premijer Igor Lukšić kazao je danas da ta država ima najnižu stopu kriminaliteta u Evropi i smatra da građani sve više veruju policiji.

On je izrazio uverenje da će Crna Gora i dalje biti prostor koji izbegavaju pojedinci i grupe koje obavljaju kriminalne delatnosti.

Crna Gora je u prošloj godini zabeležila najmanju stopu kriminaliteta u Evropi. To dostignuće je značajnije kada imamo u vidu da je Crna Gora prepoznata turistička destinacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj broj posetilaca tokom sezone višestruko premašuje broj stanovnika , kazao je Lukšsić na svečanosti, povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova.

On smatra da crnogorski građani imaju sve više poveranje u policiju, što doprinosi uspešnijom prevenciji kriminala.

Jaka komunikacija i uključenost policijskih službenika u zajednicu, poverenje i razumevanje temelj su uspešne borbe protiv svih vidova kriminala, kazao je crnogorski premijer.

Lukšić je ponovio da je Crna Gora posvećena jačanju vladavine prava, jer će i pristupne pregovore sa Evropskom unijom otvoriti poglavljima 23. i 24. koja se odnose na jačane pravosuđa i efikasnu borbu protiv protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je ocenio i da se crnogorska policija pokazala kao pouzdan partner ostalim policijskim organizacijama u region i svetu.

Postignuti rezultati najbolja su preporuka pripadnicima crnogorskih policajaca u okviru zajedničkih akcija policijskih struktura kako u regionu, tako i u Evropi i svetu, kazao je Lukšić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lukšić: Crna Gora ima najnižu stopu kriminaliteta

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2012

Crnogorski premijer Igor Lukšić kazao je danas da ta država ima najnižu stopu kriminaliteta u Evropi i smatra da građani sve više veruju policiji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.