Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Citostatik iduće sedmice u bolnicama

BANJALUKA - Nema problema s nestašicom citostatika Lukovorin, jer je lijek stigao u UKC RS, a prema informaciji dobavljača citostatika 5 flurouracil, i ovaj lijek će biti dostupan u bolnicama do kraja naredne sedmice, rečeno je juče "Nezavisnim" u Fondu zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske.

"Nestašicu ovog lijeka prouzrokovali su veća potražnja za lijekom u regionu, koju nije mogao da isprati proizvođač, kao i potreba prilagođavanja pakovanja lijeka zahtjevima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tržišta BiH", naveli su u FZO RS.

Prema informacijama iz UKC, svim pacijentima kod kojih je to bilo moguće urađen je novi protokol liječenja, a pacijentima kod kojih to nije bilo moguće date su potvrde o nedostatku lijeka 5 flurouracil, na osnovu čega ti pacijenti mogu da ostvare pravo na refundaciju troškova nabavke lijeka ukoliko ga sami kupe.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.