Cene grejanja određuju opštine

Izvor: RTS, 02.Nov.2010, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene grejanja određuju opštine

Ministar energetike Petar Škundrić rekao je da o poskupljenju grejanja iz daljinskih sistema ne odlučuje Vlada, već cene određuju lokalne samouprave. Učinićemo sve da svima obezbedimo grejanje, pod uslovom da svi plate utrošeno, istakao Škundrić.

O poskupljenju grejanja iz daljinskih sistema ne odlučuje Vlada, već cene određuju lokalne samouprave, rekao je ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić.

"Vlada Srbije će učiniti sve da obezbedi potrebne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << količine energenata za daljinske sisteme grejanja, ali i za potrošače koji se ne greju na taj način, kako bi ovogodišnja grejna sezona protekla bez problema", rekao je Škundrić.

"Vodimo računa o daljinskim sistemima grejanja, s obzirom na to da se jedna trećina žitelja Srbije greje na taj način, ali i o potrebama svih ostalih gradjanja koji se greju na druge načine", rekao je Škundrić.

Govoreći o snabdevanju toplana mazutom, ministar je rekao da su sve toplane koje su ugovarale potrebne količine mazuta u vreme kada ih je resorno ministarstvo pozvalo obezbedile dovoljne količine tog energenta i to po povoljnim cenama.

One koji to nisu tada uradili vlada je pomogla obezbedivši mazut iz robnih rezervi, podsetio je Škundrić.

Ministar je naveo da je urađena i nova metodologija za obračun cene energenata, podsetivši da je na lokalnim samoupravama da donesu odluku o ceni grejanja saglasno sa sveukupnim troškovima, kako bi građani imali kvalitetnu i redovnu isporuku toplotne energije.

Grejanje u Beogradu juče je poskupelo za 30 odsto. U upravi grada poskupljenje su obrazložili cenom gasa koja je, kažu, ove godine 50 odsto viša. Beograd nije usamljen, grejanje poskupljuje i u drugim gradovima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skuplji energenti ne dižu inflaciju

Izvor: B92, 02.Nov.2010

Beograd -- Poskupljenje energenata neće uticati na rast inflacije u Srbiji, kaže državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zlatko Dragosavljević...On je istakao da je neophodno promeniti politiku cena u toj oblasti. .."Mnogo više na inflaciju u zemlji utiču monopoli, pre svega, u trgovini...

Nastavak na B92...

Daljinsko grejanje - skuplje?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2010

NOVI SAD -..Mada je iz Ministarstva rudarstva I energetike stigla najava da će Vlada Srbije učiniti sve da obezbedi potrebne količine energenata za daljinske sisteme grejanja, ostalo je neizvesno po kojoj ceni, jer je, primera radi, od danas daljinsko grejanja u Beogradu skuplje za 30%...Kao osnovni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.