Čas ćutanja ispred zgrade Vlade

Izvor: Mondo, 14.Okt.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čas ćutanja" ispred zgrade Vlade

Nekoliko desetina advokata protestovalo je danas ispred zgrade Vlade Srbije zbog nerešavanja njihovih zahteva u vezi sa nadležnostima javnih beležnika, a svoj protest su nazvali "Čas ćutanja".

Foto: Tanjug, Miloš Jelesijević

Advokat iz Beograda Dušan Bratić rekao je novinarima da su se advokati okupili jer žele da njihove probleme reši predsednik Vlade.

"Advokatura je simbol slobode i oslobođenja, a ne instumentalizovana delatnost kako bi to neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u našem društvu želeo da bude. Zato smo danas pred vratima predsednika Vlade, jer kada se stanje u jednom resoru vlade nalazi u ritama i neredu, tada je predsednik Vlade dužan da stvar uzme u svoje ruke. To je motiv našeg okupljanja i dolazićemo svaki dan ovde da ćutimo", rekao je Bratić.

Prema njegovim rečima, u svakom društvu advokatura je simbol slobode i oslobođenja. "Ako nama advokatima može bez borbe da se uzme ono što nam se sada uzima i na način na koji nam se uzima, sutra se ovom narodu može uzeti sve", smatra ovaj advokat.

Na pitanje o pregovorima advokatskih komora i ministarstva pravde, Bratić je naveo da ima puno poverenje u organe komora. "Skupštine komora su donele odluke kakve su donele i mi ćemo na našim organima raspravljati o predlozima Ministarstva pravde, odnosno Vlade", rekao je on.

Nakon pregovora u petak između ministra pravde i predsednika advokatskih komora Beograda i Srbije načelno su usaglašene polazne osnove za dalje pregovore o zahtevima advokata.

Međutim usaglašene predloge nisu verifikovali protestni odbori komora.

Obustava rada svih advokata Srbiji, koja više od mesec dana u velikoj meri blokira rad pravosuđa, je nastavljena.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Advokati protestovali ćutanjem

Izvor: B92, 14.Okt.2014

Nekoliko desetina advokata protestovalo je danas ispred zgrade Vlade Srbije zbog nerešavanja njihovih zahteva, a svoj protest su nazvali "Čas ćutanja"...Advokat iz Beograda Dušan Bratić rekao je novinarima da su se advokati okupili jer žele da njihove probleme u vezi sa nadležnostima javnih beležnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.