Čak 70 odsto parova preumorno za seks

Izvor: Blic, 14.Jan.2011, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čak 70 odsto parova preumorno za seks

Ako osećate da bi trebalo da "začinite" svoj seksualni život, ali vam za to nedostaje energija, niste usamljen slučaj. Čak sedam od deset parova je preumorno za seks, pokazuje novo istraživanje obavljeno u Engleskoj.

Vreme i snagu za vođenje ljubavi samo tokom vikenda, kada znaju da ujutru ne moraju da ustanu ranije, ima dve trećine od 3.000 ispitanih.

Psiholozi su došli i do saznanja da veiše od polovine Britanaca odbija seks ako je prošlo određeno doba večeri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a idealno vreme je u 22 časa. Četvrtina će odbiti razmenu nežnosti ranije ili kasnije od tog vremena.

Naravno, manjak fizičkog kontakta utiče na kvalitet veze pa se tako jedan od dva para svađa zbog manjka seksa, a 17 odsto se čak i razvede ili raskine iz istog razloga.

Iako šestoro od desetoro ispitanika priznaju da bi "trebalo više da se potrude" ne bi li našli vreme za vođenje ljubavi, situacija teško da će se promeniti.

Ispostavilo se da se prosečan čovek tri dana u nedelji oseća "isceđeno".

Top 5 razloga za izostanak seksa 1. Ne spavamo kvalitetno 2. Imamo dugačko radno vreme 3. Partner dođe u krevet prekasno 4. Deca nas bude rano (drže budnim do kasno) 5. Preaktivan društveni život

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šta nam to ubija volju za seksom?

Izvor: S media, 14.Jan.2011

Umorni ste, bezvoljni, a seks vam nije ni kraj pameti? Što je najgore, niste jedini. Naime, sedam od deset parova priznaje da je preumorno za seks..Dugo radno vreme, posao koji donosimo kući, stres, žongliranje između poslovnih i porodičnih obaveza, sve to nas toliko iscrpljuje da na kraju dana...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.