Čačak: Šteta od nevremena 600.000 evra

Izvor: Blic, 28.Jul.2014, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Šteta od nevremena 600.000 evra

ČAČAK – Šteta od nevremena koje je čačanski kraj pogodilo krajem juna procenjena je na oko 65 miliona dinara, saopštila je komisija za procenu štete.

Olujno nevreme praćeno gradom i jakim vetrom 24. juna zahvatilo je 17 sela na teritoriji Čačka. Poplavljeno je 228 hektara poljoprivrednih površina, a štetu je prijavilo 94 domaćinstva, najviše iz Prijevora i Zablaća.

- U zavisnosti od intenziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stihije i lokaliteta zasada, različit je stepen oštećenja na pojedinim kulturama. Oštećeno je 20 do 30 odsto roda kukuruza i 40 do 50 odsto roda strnih žita. Voće je stradalo u stepenu od 20 do 80 odsto, kod povrtarskih kultura oštećenje je od 10 odsto do potpune štete, a potpuna načinjena je i pojedinim plastenicima - navodi se u zaključcima Komisije za procenu štete.

Kod ratarskih kultura najveću štetu pretrpeo je rod krompira, pšenice i ječma. Kod voćarskih su posebno stradali zasadi jabuka, krušaka, breskvi, nektarina, trešanja, šljiva, maline i kupine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šteta od vremenskih nepogoda 64,5 miliona

Izvor: Akter, 29.Jul.2014, 12:48

Oluja, kiša i grad koje su 24. juna zadesile 17 sela i deo grada Čačka načinile su oštećenja na poljoprivrednim kulturama i infrastrukturi u iznosu od 64,5 miliona dinara

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.