CG: Novi napad na pripadnika LGBT

Izvor: B92, 22.Okt.2013, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Novi napad na pripadnika LGBT

Podgorica -- U Podgorici je danas pretučen još jedan pripadnik LGBT zajednice, što je drugi napad te vrste u poslednja 24 sata u glavnom gradu Crne Gore.

Grupa mladića, kako prenose podgorički mediji, prebila je jednog pripadnika LGBT zajednice u napadu koji se desio kod stare zgrade Vlade Crne Gore.

To je drugi napad na pripadnike LGBT zajednice u poslednja 24 sata, pošto je kasno sinoć pretučen jedan srednjoškolac, koji je bio član LGBT Foruma progres na prvoj gej >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << paradi u Podgorici.

Njega je, kako prenose podgorički mediji, pretukla grupa od 20 mladića. Iz crnogorske policije je saopšteno da je pretučeni srednjoškolac zadobi lakše telesne povrede.

Crnogorska policija uhapsila je, u međuvremenu, pet osoba koje se sumnjiče za sinoćni napad.

Policija se nije oglasila o tome koliko će izgrednika procesuirati zbog nereda na paradi, dok su gradske vlasti saopštile da su huliganu napravili šetu u iznosu od 20.000 evra.

Polomljeno je i uništeno 20 kontejnera, oštećena je zaštitna ograda na jednom od podgoričkih bulevara, stradali su zaštitni stubići na trotoaru i deo saobraćajne signalizacije, navele su gradske vlasti.

U neredima na paradi povređen je 21 policajac, među kojima jedan teže. U policiju je privedeno 60 osoba, a među njima je trećina maloletnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora: Pretučen učesnik Prajda

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2013

Osamnaestogodišnji Podgoričanin, koji je bio član LGBT Foruma progres na Paradi ponosa, pretučen je kasno sinoć u glavnom gradu Crne Gore. Njega je, kako prenose podgorički mediji, pretukla grupa od 20 mladića. Iz crnogorske policije je saopšteno da je pretučeni srednjoškolac zadobi lakše...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.