Borko Stefanović na čelu tima za pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2010, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Stefanović na čelu tima za pregovore

BEOGRAD -

Šef tima Beograda za pregovore sa Prištinom je politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović, a vladina strategija za te razgovore je u pripremi.

Kako je rečeno Tanjugu u Vladi Srbije, Stefanović je imenovan za šefa tročlanog tima, u koji će u zavisnosti od teme biti uključeni i eksperti.

Strategija za pregovore sa Prištinom je u pripremi, nosi oznaku "poverljivo" i njen sadržaj biće poznat samo ministrima.

Platforma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bazirana na Ustavu i stavu da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

Pojedini beogradski mediji preneli su da je Strategija za pregovore sa Prištinom usvojena na jednoj od prethodnih sednica vlade.

Po tim napisima, strategija navodno pruža opšti okvir za dijalog u kojem bi bila pronađena kreativna rešenja - koja olakšavaju život stanovništva i obezbeđuju situaciju u kojoj niko nikoga neće priznati.

Stefanović će, prema pisanju "Danasa", koordinisati timove stručnjaka koji bi s predstavnicima kosovskih institucija trebalo da razgovaraju o rešenju većeg broja takozvanih praktičnih pitanja u vezi sa svakodnevnim životom Srba na Kosovu i saradnje u regionu.

Prema pisanju tog lista, Stefanović će biti jedini vladin funkcioner višeg nivoa uključen u pregovore. Biće određeni timovi stručnjaka za nestale, telekomunikacije, energetiku, trgovinu i druga pitanja, piše "Danas".

Vlada Srbije je u konsultacijama sa kabinetom predsednika Srbije imenovala Stefanovića za šefa tima za pregovore sa Prištinom, piše list.

Vest o imenovanju Stefanovića preneli su i "Blic" i "Politika".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović šef tima za pregovore

Izvor: B92, 30.Nov.2010

Beograd -- Pregovarački tim Beograda za dijalog s Prištinom predvodiće politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović...Vlada Srbije je u konsultacijama sa kabinetom predsednika Srbije imenovala Stefanovića za šefa tima za pregovore sa Prištinom...Beograd i Priština poslednji...

Nastavak na B92...

Borko Stefanović na čelu beogradskog tima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2010

Na čelu tima Beograda za pregovore sa vlastima u Prištini biće politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Srbije Borko Stefanović, piše beogradski dnevnik "Danas". Stefanović će koordinisati timove stručnjaka koji bi s predstavnicima kosovskih institucija trebalo da razgovaraju o rešavanju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Borko Stefanović šef pregovaračkog tima

Izvor: S media, 30.Nov.2010

Šef tima Beograda za pregovore sa Prištinom je politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović, a vladina strategija za te razgovore je u pripremi...Kako je rečeno u Vladi Srbije, Stefanović je imenovan za šefa tročlanog tima, u koji će u zavisnosti od teme biti uključeni...

Nastavak na S media...

Ljudi za tajne zadatke Tadića i Tačija vode dijalog o Kosovu

Izvor: Blic, 01.Dec.2010, 01:20

Pregovore Beograda i Prištine vodiće “eksperti za tajne poslove”. Jer pored mladosti i poverenja koje uživaju kod svojih šefova, zajednička osobina dva šefa budućih pregovaračkih timova Beograda i Prištine upravo je uspeh u završavanju “nejavnih poslova”, tajnih pregovora i rešavanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.