Borisov zatražio povlačenje 33 ambasadora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2010, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borisov zatražio povlačenje 33 ambasadora

SOFIJA -

Bugarski premijer Bojko Borisov, neposredno pre odlaska u Brazil potpisao je i poslao pismo predsedniku države Georgiju Prvanovu u kome traži da budu povučena 33 bugarska ambasadora zbog bivše saradnje sa komunističkom službom državne bezbednosti, javili su bugarski mediji.

Prema odluci vlade ukupno 88 bugarskih diplomata treba da budu povučeni, od kojih je 35 na službi u inostranstvu.

Vlada je odlučila da umesto 35 treba povući 33 ambasadora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pošto su dvojica generalni konzuli i ne trebaju biti sankcionisani.

Borisov je posle slanja pisma predsedniku otputovao u Brazil gde će prisustvovati inauguraciji nove brazilske predsednice Dilme Rusef, koja je bugarskog porekla.

Među diplomatama čije povlačenje je, prema ranijim izveštajima agencija, traženo su i sadašnji ambasadori Bugarske u UN, Rusiji, Japanu, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španiji, Grčkoj, Turskoj i Portugaliji.

Jedan od tih ambasadora je i dosadašnji ambasador Bugarske u Beogradu Georgi Dimitrov, kome je upravo istekao mandat. On je izjavio da je svojevremeno radio za obaveštajnu službu ali da nije bio špijun.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUGARSKI PREMIJER TRAŽI OPOZIV 33 AMBASADORA

Izvor: Kurir, 29.Dec.2010

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov, neposredno pre odlaska u Brazil potpisao je i poslao pismo predsedniku države Georgiju Prvanovu u kome traži da budu povučena 33 bugarska ambasadora zbog bivše saradnje sa komunističkom službom državne bezbednosti, javili su bugarski mediji...Prema odluci...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.